Ελλάδα

Το ΥΠΟΙΚ αναζητά το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων – Υπολογίζεται στα 7,5 δισ

Να προσδιορίσει το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα επιχειρεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο αν. υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που έχει προχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία πρόκειται για ένα ποσό που φτάνει περίπου τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό έγινε γνωστό από την απάντησή του στην σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Μάλιστα, εάν σκεφτεί κάποιος πιο σοβαρά το συγκεκριμένο ποσό καταλαβαίνει ότι εάν τα είχαμε διεκδικήσει όλα αυτά τα χρήματα εδώ και καιρό, δεν θα ήμασταν αναγκασμένοι ίσως να υποστούμε και τα συγκεκριμένα αυτά μέτρα, τα οποία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Μάλιστα ενημέρωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού ενώ θα συσταθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου.

Δεδομένου δε ότι τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή δεν είναι συγκεντρωμένα σε ενιαίο αρχείο ή συγκεκριμένο χώρο, δόθηκε εντολή για έλεγχο για πιθανή ύπαρξη αρχειακού υλικού και σε άλλες διευθύνσεις του Λογιστηρίου.

Υπολογίζεται πως μόνο το υλικό που βρίσκεται σε μια από τις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την 25η, αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων ο κάθε ένας.

Πάντως όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας η εν προκειμένω εκκρεμότητα εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ ως χώρα διατηρούμε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο «Έλληνας Εσκομπάρ», πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος συνελήφθη για το σκάφος που έπλεε στον Ατλαντικό γεμάτο κοκαΐνη
Έργα και ημέρες του «Έλληνα Εσκομπάρ» που είχε καταφέρει να κυκλοφορεί ελεύθερος, μετά από ένα σύντομο πέρασμα στις φυλακές
Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» μετά από παλαιότερη σύλληψή του
Οι αγρότες παραμένουν σε θέση μάχης ενισχύοντας τα μπλόκα σε τελωνεία και εθνικές οδούς – Ο χάρτης των κινητοποιήσεων
Κλειστή παραμένει η Εθνικής Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης, του Μπράλου, των Μικροθήβων, της Νίκαιας και των Μαλγάρων - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις αγρότες από Θεσπρωτία και Ιωάννινα
Τρακτέρ
Ανανεώθηκε πριν 53 λεπτά
Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων
«Η ημέρα μας θα ξεκινάει με αρκετό κρύο, η ηλιακή ακτινοβολία κοντά στο μεσημέρι θα ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 16° με 18° βαθμούς κελσίου» σημειώνει για αυτή την εβδομάδα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Βροχή στην Αθήνα