Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στην Καλαμάτα στην περιοχή Μπιρμπίτα - Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
Κόσμος

Πακιστάν: 17 νεκροί σε αιματηρές συγκρούσεις

Τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν απο τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις τις χώρας, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Το Πακιστάν ήταν η μεγαλύτερη εστία των διαδηλώσεων κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας χθες, Παρασκευή, μετά τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, με μια κινητοποίηση στην οποία μετείχαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και η οποία σε μερικές πόλεις εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια προκαλώντας το θάνατο 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200.

Σε άλλες μουσουλμανικές χώρες οι αντι-αμερικανικές ή αντι-γαλλικές διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση αυτή την εβδομάδα νέων σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία ήταν περιορισμένες μετά την προσευχή της Παρασκευής.
Οι πακιστανικές αρχές είχαν κηρύξει αργία την Παρασκευή την οποία ονόμασαν “ημέρα λατρείας του προφήτη” ώστε να μπορέσει ο λαός να διαδηλώσει για την προάσπιση του Ισλάμ και του προφήτη Μωάμεθ.

Ο απολογισμός αρχές χθες βράδυ ήταν 17 νεκροί — 12 στο Καράτσι, τη μητρόπολη του νότου και πέντε στην Πεσαβάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν, καθώς και 229 τραυματίες συνολικά περιλαμβάνοντας και αυτούς στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα, όπου οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της τάξης να πλησιάσουν τις πρεσβείες δυτικών χωρών.

Οι θάνατοι αυτοί αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των νεκρών συνολικά στο Πακιστάν από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας την περασμένη εβδομάδα, αποσπάσματα της οποίας είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Διαβάστε

Τρεις νεκροί στο Πακιστάν σε επιδρομή αεροσκάφους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Ο αιώνας της ταπείνωσης για την Ευρώπη μπορεί να έχει ήδη αρχίσει – Η συμφωνία με τον Τραμπ και οι ομοιότητες της υποταγής της Κίνας στη Βρετανία
Ο Τραμπ χρησιμοποιεί την στρατιωτική και τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ για να πιέζει για μονομερείς συμφωνίες την Ευρώπη
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ντόναλντ Τραμπ 2
Επιτυχημένη η τελική δοκιμή για την υψηλότερη γέφυρα του κόσμου στην Κίνα – Άντεξε 96 βαρέα φορτηγά
Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής γέφυρας έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Λιουτζί και Ανλόνγκ από 2 ώρες σε μόλις 2 λεπτά
Η εντυπωσιακή γέφυρα Huajiang Grand Canyon στην Κίνα
1
Η Γαλλία στο χείλος του χάους: Ο Μπαϊρού ρισκάρει, το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα» φουντώνει, η Λε Πεν καραδοκεί και ο Μακρόν αγωνιά
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη Γαλλία - Οι επιλογές του Μακρόν - Οι περισσότεροι Γάλλοι θέλουν διάλυση της Βουλής, νέες εκλογές και παραίτηση Μακρόν
Μακρόν Μπαϊρού 43