Οικονομία

Σόιμπλε: καμία νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνουμε χρήματα σε πηγάδι χωρίς πάτο, επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Όπως είπε, υπάρχουν όρια στη βοήθεια που μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ευρώ [EUR=X] είναι ένα σταθερό νόμισμα και ο πληθωρισμός στη Γερμανία είναι χαμηλότερος τώρα συγκριτικά με το γερμανικό μάρκο.

Το ευρώ δεν θα πρέπει να αποτελέσει ένα διασπαστικό παράγοντα για την Ευρώπη, παρατήρησε από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι. Θα ήταν «η μεγαλύτερη τραγωδία να δούμε το ευρώ να γίνεται εξαιτίας της ανικανότητάς μας ένας διασπαστικός παράγοντας, αφυπνίζοντας τις προκαταλήψεις που ο Βορράς έχει για τον Νότο και αντιστρόφως», εκτίμησε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στο Ρίμινι.

Διαβάστε επίσης:
Στην εφεδρεία τρία χρόνια και μετά απόλυση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm