Ελλάδα

Θα γίνουν συλλαλητήρια στη ΔΕΘ παρά την επίσκεψη “αστραπή” Σαμαρά

Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός των συνδικάτων για συλλαλητήρια κατά της κυβερνητικής πολιτικής, την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, παρά την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κάνει μόνο τα εγκαίνια της ΔΕΘ, χωρίς όμως την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς και τη συνέντευξη Τύπου.

Ο κύριος Σαμαράς θα φτάσει το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ και μετά το μεσημέρι, αφού συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ, της Helexpo ΑΕ και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, που είναι υπό συγχώνευση σε έναν φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

“Έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός δεν έχει τίποτε θετικό να πει. Μόνο αρνητικά για τον λαό μέτρα έχει να ανακοινώσει και ήδη έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής”, είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, συμπληρώνοντας ότι τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν οξυνθεί, ενώ η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης κινείται στο 33%.

Κανονικά θα γίνει και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την ίδια μέρα, στις 6.30 μμ, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Προβληματισμό για την εικόνα της Θεσσαλονίκης την περίοδο της ΔΕΘ και κυρίως την ημέρα των εγκαινίων, έχουν εκφράσει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, απευθύνθηκε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις, οι όποιες διαμαρτυρίες να μην καταλήξουν σε επεισόδια, όπως σε προηγούμενες διοργανώσεις, η Θεσσαλονίκη να μην αστυνομοκρατείται και να είναι μια ανοιχτή πόλη και όχι πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.

Τα συνδικάτα από την πλευρά τους, τονίζουν ότι τα συλλαλητήρια που οργανώνουν είναι ειρηνικά.

Διαβάστε ακόμα:

Χωρίς εξαγγελίες στη ΔΕΘ ο Σαμαράς – Θα είναι επίσκεψη εξπρές!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το φουσκωτό που μετέφερε τους 39 μετανάστες στη Χίο και συγκρούστηκε με το σκάφος του λιμενικού
Στο Σχιστό οι 15 σοροί των μεταναστών – Στο κέντρικο κράτησης της Χίου θα μεταφερθούν όσοι μετανάστες πάρουν εξιτήριο – Στον εισαγγελέα σήμερα ξανά ο Μαροκινός διακινητής
Χίος: Το φουσκωτό που μετέφερε τους 39 μετανάστες και συγκρούστηκε με το σκάφος του λιμενικού
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Η Μεσσηνία δοκιμάζεται από την κακοκαιρία: Πλημμύρες, ζημιές και κλειστοί δρόμοι
Η Κυπαρισσία βρέθηκε στο επίκεντρο των προβλημάτων από την κακοκαιρία, ενώ σημαντικές καταστροφές καταγράφηκαν σε καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις σε ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας
Πλημμύρες στη Μεσσηνία