Πολιτική

Έρευνα διέταξε η Ράικου για το “κάλεσμα” Αμυρά σε ένοπλο αγώνα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για διαδικτυακή εκπομπή η οποία φέρεται να καλούσε σε ένοπλο αγώνα τους πολίτες, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στην επίμαχη εκπομπή ο παρουσιαστής Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκε να καταθέσει, αύριο στις 11 το πρωί, πρώτος μάρτυρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιφ. Αμυράς: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοπροτάθηκα για υποψήφιος

Στα άκρα η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη