Πολιτική

Οι προτάσεις των Οικολόγων για την ανεργία και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επτά συγκεκριμένες απαντήσεις στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, και κυρίως για την αντιμετώπιση της ανεργίας που «διαλύει την κοινωνική συνοχή», κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) στην αποψινή κεντρική τους προεκλογική εκδήλωση.

Τα εφιαλτικά στοιχεία, όπως τόνισαν στις ομιλίες τους οι δύο επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη και του ψηφοδελτίου επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, που δείχνουν διαρκή αύξηση των ανέργων παράλληλα με τη συμπίεση των μισθών και των συντάξεων, ζητούν από όλους επείγουσες και ουσιαστικές απαντήσεις.

Οι προτάσεις των ΟΠ για ριζικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας με πράσινη στροφή, όπως ανέφεραν, μπορούν να στηρίξουν πλήθος θέσεων εργασίας που σήμερα απειλούνται, αλλά και να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες, ενώ μπορούν να δώσουν ουσιαστική ανάσα και στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πρέπει να αποτελέσουν κι αυτές ζωτικό μέρος της λύσης.

Βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη με εξοικονόμηση ενέργειας και στροφή σε Ανανεώσιμες Πηγές, αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, Κοινωνική Οικονομία, είναι ο πρώτος βασικός πυλώνας που προτείνουν ενώ ακολουθούν, μεταξύ άλλων, η συμβουλευτική και χρηματοδοτική στήριξη όσων ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν δική τους δουλειά, ιδιαίτερα των νέων, επί πλέον κριτήρια διαβάθμισης του ΦΠΑ, αφορολόγητο ποσό στη φορολογία κερδών ανά θέση εργασίας, συμπίεση ενοικίων και κόστους στέγασης των επιχειρήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία