Κόσμος

H Fiat κόβει τις πωλήσεις της στο Ιράν

Ο ιταλικός όμιλος αυτοκινήτων Fiat και Fiat Industrial ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή των πωλήσεών του στο Ιράν, οι οποίες δεν ήταν ωστόσο "σημαντικές", για να υποστηρίξει "τις προσπάθειες της διεθνούς διπλωματίας".

Η Fiat και η Fiat Industrial επισημαίνουν σε δύο διαφορετικές ανακοινώσεις ότι υποστηρίζουν “τις προσπάθειες της διεθνούς διπλωματίας για μια διπλωματική λύση των σχετικών ζητημάτων στο Ιράν”.

“Για τον σκοπό αυτό”, οι δύο εταιρείες “δεν θα έχουν πλέον δραστηριότητες” με “τελικό γνωστό προορισμό το Ιράν”.

Οι δύο εταιρείες διευκρινίζουν ωστόσο ότι τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις τους στο Ιράν “δεν ήταν σημαντικές”.

Οι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν ολοκλήρωσαν χθες τις διήμερες διαπραγματεύσεις τους στη Βαγδάτη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με μόνο απτό αποτέλεσμα τη ρύθμιση ενός νέου ραντεβού στις 18-19 Ιουνίου στη Μόσχα και τη διαπίστωση “σημαντικών διαφωνιών”.

Το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, κυρίως όσον αφορά τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό ως 20%, καταδικάζεται σε έξι αποφάσεις του ΟΗΕ, οι τέσσερις από τις οποίες συνοδεύονται από κυρώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν στη συνέχεια μονομερώς από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 1
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ