Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι επενδυτές κάνουν στροφή στα βρετανικά ομόλογα λόγω των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία

Οι επενδυτές κάνουν στροφή στα βρετανικά ομόλογα λόγω των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της Βρετανίας υποχώρησαν σήμερα σε πρωτοφανές τον τελευταίο καιρό χαμηλό (στο 1,958%), την ώρα που οι αποδόσεις των προθεσμιακών συναλλαγματικών συμβολαίων, στα παράγωγα χρηματιστηριακά προϊόντα, έκαναν ακριβώς το αντίθετο.

Επενδυτές προσπάθησαν με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους, ύστερα από τις ελληνικές βουλευτικές και τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, μετά τις οποίες αμφισβητούνται τα μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη.

   Γι’ αυτά τα χρηματιστηριακά παράγωγα προϊόντα (που θα ωριμάσουν σε περίοδο 7-15 ετών) η πρόβλεψη των αναλυτών είναι ότι αυτές οι υψηλές αποδόσεις θα έχουν συνέχεια καθώς μια πλειοψηφία των επενδυτών, που τείνει να αποφεύγει τον κίνδυνο, για την ώρα είναι σε ετοιμότητα να τα επιλέξει, παρά το ότι η Τράπεζα της Αγγλίας τερματίζει την εξαγορά κρατικών χρεογράφων–χωρίς ένδειξη παράτασης αυτής της πολιτικής στο ορατό μέλλον.

   Με τα αποτελέσματα των ελληνικών βουλευτικών και των γαλλικών προεδρικών εκλογών τροφοδοτήθηκαν οι ανησυχίες ότι εξελίσσεται μια ευρύτερη απώθηση των γερμανικής έμπνευσης μέτρων λιτότητας στην ευρωζώνη.

   Για τα συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνιο η άνοδος ήταν 54 μονάδες, φθάνοντας συνολικά τις 117,44. Νωρίτερα σήμερα πάντως έφθασε, συνολικά, και τις 117,67 μονάδες.

   Στη διάρκεια της ημέρας, η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Βρετανίας έπεσε ακόμα και στο 1,94%.

   Αύριο Τετάρτη αναμένεται να κυκλοφορήσουν 30ετή κρατικά ομόλογα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε