Ελλάδα

Από υγειονομικές εξετάσεις οι λαθρομετανάστες – Θα νοσηλεύονται και σε νοσοκομεία

Την υποχρεωτική υγειονομική εξέταση για αλλοδαπούς που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία προβλέπει τροπολογία των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας

    Τη δυνατότητα κράτησης λαθρομεταναστών που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα και την υποχρεωτική παραπομπή τους σε νοσοκομεία για εξετάσεις προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών που ρυθμίζει θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων.

    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η μεγάλη συγκέντρωση λαθρομεταναστών στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία «αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες διαβίωσής τους (άθλιοι χώρου διαμονής, πορνεία, χρήση ναρκωτικών κα) καθώς και τα λοιμώδη νοσήματα που κατ’ ανάγκη μεταφέρονται από τις χώρες προέλευσής τους».

    Με βάση την κατατεθείσα τροπολογία, «συμπληρώνεται η ισχύουσα νομοθεσία και προβλέπεται δυνατότητα κράτησης για τους αλλοδαπούς, είτε αυτοί ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας είτε όχι, εφόσον συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επειδή πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες σε λοιμώδεις ασθένειες, όπως χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, εκδιδόμενα πρόσωπα, διαμένοντες υπό συνθήκες που δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής κλπ».

    Επίσης προβλέπεται «η παραπομπή των αλλοδαπών αυτών σε υποχρεωτικό πρόγραμμα υγειονομικών εξετάσεων και η υποβολής τους στην αναγκαία κατά περίπτωση νοσηλεία, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία».

    Την τροπολογία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, Υποδομών Μ. Βορίδης, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και Υγείας Α. Λοβέρδος.

Σε …καραντίνα οι ασθενείς μετανάστες!

Έτοιμα τα νοσοκομεία για την υποδοχή μεταναστών! Τι λένε διοικητές νοσοκομείων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο 19χρονος και ο 21χρονος «χτυπούν» κατάστημα στο Χαϊδάρι - Βίντεο από την εγκληματική τους δράση
Οι δύο νεαροί το πρωί της περασμένης Πέμπτης είχαν διαπράξει ληστεία σε κατάστημα στο Χαϊδάρι, απ’ όπου αφαίρεσαν από υπάλληλο με την απειλή χρήσης όπλου και μαχαιριού χρηματικό ποσό
Συμμορία με ληστείες σε καταστήματα εστίασης στη Δυτική Αττική