Πολιτική

Συμφωνία Παπαδήμου-αρχηγών για εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαϊου

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν.Ανδρέας Λοβέρδος: Συγκυβέρνηση, αν χρειαστεί, και μετά τις εκλογές.

Στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου θα γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Κομισιόν την περασμένη Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει η Καθημερινή ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο οτι αυτό έχει συμφωνηθεί απο τον ίδιο και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν έχουν εγείρουν ενστάσεις αλλά θεωρούν αυτονόητο οτι απο τον Μάιο και μετά στην Αθήνα θα υπάχρει νέα κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου, ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Λοβέδρος τάσσεται υπέρ μιας συγκυβέρνησης, αν χρειαστεί, μετά τις εκλογές. Οπως λέει χαρακτηριστικά, “το θέμα δεν είναι ένας πολιτικός να μιλά για κινδύνους, αλλά να πράττει με τρόπο, ωστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι. Υποστήριξα την ανάγκη πολιτικών συγκλίσεων, συναίνεσης και συγκυβέρνησης απο το 2010 σταθερά. Η πολιτική αυτή κατακτήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 και, αν χρειαστεί, θα κατακτηθεί σε κάθε περίπτωση και μετά τις εκλογές”.

Διαβάστε

Παπαδήμος: Θα γίνουν εκλογές όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της

Αβραμόπουλος: «Συνεργασία και σε περίπτωση αυτοδυναμίας»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Συρεγγέλα για την παραίτησή της από γραμματέας της ΝΔ: Επέλεξα μια δύσκολη αλλά συνειδητή επιλογή, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε, να γίνω η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του κόμματος στα 50 χρόνια της ιστορίας του»
Η Μαρία Συρεγγέλα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πλακιάς: Η πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική δεν βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο τις άλλες οικογένειες που είναι εκτός συλλόγου αλλά και αυτές που είναι εντός
Η πρόταση την οποία υιοθέτησαν κόμματα της αντιπολίτευσης και κατέθεσαν στη Βουλή αναφέρεται ως «πρόταση των συγγενών των θυμάτων»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας 22
Κυριάκος Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ στο Γαλάτσι: Αυτονόητη η διεύρυνση της λίστας αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες
«Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους συμπολίτες μας να επαναπιστοποιείται η αναπηρία τους όταν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάστασή τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως στο ΚΕΠΑ Γαλατσίου 10