Κόσμος

Ο Ομπάμα έδωσε φέτος χάρη σε δύο γαλοπούλες

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα απονείμει "χάρη" σήμερα σε δύο... γαλοπούλες, την παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών στην οποία οι συμπατριώτες του αναμένεται να καταναλώσουν 45 εκατομμύρια γαλοπούλες.

Αμέσως μετά την επιστροφή του απο την τετραήμερη περιοδεία του στη νοτιοανατολική Ασία, κατά τη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε να χειριστεί και το θέμα της έκρηξης βίας στη Μέση Ανατολή, ο Ομπάμα έδωσε ραντεβού στους δημοσιογράφους στις 21:00 απόψε (ώρα Ελλάδας) στον κήπο του Λευκού Οίκου για την “τελετή” που διεξάγεται κάθε χρόνο.

Το έθιμο αυτό ξεκίνησε επί προεδρίας του Τζ. Φ. Κένεντι και έκτοτε οι Αμερικανοί πρόεδροι απονέμουν χάρη σε μία ή δύο γαλοπούλες κάθε χρόνο την παραμονή των Ευχαριστιών. Η γιορτή αυτή έχει τις ρίζες της στα πρώτα χρόνια του αποικισμού, τον 17ο αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι συνήθιζαν να συγκεντρώνονται και να ευχαριστούν τον Θεό για την άφθονη σοδειά τους και τη βοήθεια που έπαιρναν από τους Ινδιάνους.

Για πολλούς Αμερικανούς σήμερα η γιορτή των Ευχαριστιών είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουν κάθε χρόνο για να συναντηθούν με τις οικογένειές τους και συχνά καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα για να γευτούν την παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα.

Πάντως ο “Κόμπλερ” και ο “Γκόμπλερ” την… γλίτωσαν αφού με προεδρική απόφαση θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στους κήπους του Μάουντ Βέρνον, την ιστορική κατοικία του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Πάντως η οργάνωση Peta που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων κάλεσε τον Ομπάμα να μην υποκύψει σε αυτό το “ξεπερασμένο” έθιμο που, όπως λέει, συμβολίζει τη σφαγή χιλιάδων “γλυκύτατων και έξυπνων” πτηνών. Η οργάνωση αυτή μάχεται ώστε κάποια μέρα οι Αμερικάνοι να τιμήσουν τη γιορτή των Ευχαριστιών με χορτοφαγία…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος