Πολιτική

Της … ιθαγένειας στην Κυβέρνηση

Η δέσμευση Σαμαρά ότι μόλις γίνει Πρωθυπουργός θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση πήγε περίπατο στις προγραμματικές της κυβέρνησης καθώς το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε και η ΝΔ χρειαζόταν τη συνεργασία για να υπάρξει κυβέρνηση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τη διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια θεωρήθηκε από το Μαξίμου ως η χρυσή ευκαιρία για να αλλάξει ο νόμος και ουσιαστικά να καταργηθεί.
Δεν είναι τυχαίο ότι με προσωπική παρέμβαση Σαμαρά ζητήθηκε νέος νόμος μέσα σε επτά ημέρες από τον αναπληρωτή υπουργό.
Πριν περάσει όμως μια ώρα φάνηκε πως η κυβέρνηση είναι τρικομματική.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ (κυρίως) όσο και η ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν άμεσα.
Αποτέλεσμα;
Άμεση αναδίπλωση στο Μαξίμου που λίγες ώρες μετά το νέο νόμο, άρχισε να μιλά για προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι να συζητηθούν μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Το Μαξίμου προσανατολίζεται σε άμεσο ανασχηματισμό. Θέλει στην Κυβέρνηση πολιτικά στελέχη και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ και οποιαδήποτε εμπλοκή θα αναβάλει με άγνωστες συνέπειες αυτό το ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης:
Οργή στο ΠΑΣΟΚ με την απόφαση Σαμαρά να αλλάξει το νόμο της ιθαγένειας

Ανασχηματισμός μαζί με τη δόση

Αλλάζει σε μια βδομάδα ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kef
Ευθύνες στον Δήμο της Πάτρα και στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Πελετίδη επέρριψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας...
Γιάννης Κεφαλογιάννης για φωτιές: Ο Δήμος Πάτρας κατώτερων των περιστάσεων
Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ
Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
O Κυριάκος Μητσοτάκης 5