Πολιτική

Στο Eurogroup τη Δευτέρα ο Σαμαράς – Γιατί ψάχνει 20 δισ. στις Βρυξέλλες

Όχι, δεν προέκυψαν κι άλλα χρήματα που πρέπει να μπουν στο λογαριασμό μας για την περιβόητη δόση. Τα επιπλέον 20 δισ. αφορούν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός. Οι 27 καλούνται να συμφωνήσουν για να μην προκαλέσουν κι άλλους τριγμούς στα θεμέλια της Ένωσης, αν και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

Η ελληνική πλευρά θα διεκδικήσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Θα δώσει μάχη για να περισώσει ό,τι μπορεί. Με τα σημερινά δεδομένα, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει περισσότερα από 11 δισ. ευρώ. Η Αθήνα, όμως, θα διεκδικήσει 20 δισ. από τα κονδύλια της περιόδου 2014-2020.

Πέρα από τη μάχη για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς θα θέσει και το θέμα της δόσης, που δεν εκταμιεύθηκε μετά το ναυάγιο του Eurogroup. Θα το συζητήσει με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι ίσως ακόμη και με την Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, όπου πλέον όλοι πιστεύουν ότι θα βρεθεί λύση και θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγίδα για την Ελλάδα – Κίνδυνος να μην παρθεί απόφαση τη Δευτέρα

Έτοιμη να υπογράψει τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. η Βρετανία

Χριστόφιας: Δεν υπογράφω μνημόνιο που δε βγαίνει

WSJ: Nέα διάσταση στο θρίλερ του Eurogroup – Ο Σόιμπλε βλέπει κούρεμα αλλά το 2015

«Ως εδώ» είπε ο Σαμαράς στους δανειστές κι… έφυγε για Βρυξέλλες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης