Κόσμος

Οι Ισπανοί έβγαλαν 216 δισ στο εξωτερικό

 Η φυγή κεφαλαίων από την πληγωμένη από την οικονομική κρίση Ισπανία επιταχύνθηκε φέτος, φτάνοντας τα 216 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας.

Στο αντίστοιχο διάστημα του 2011 μόνο 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, πιστώσεις και επενδύσεις είχαν βγει από την Ισπανία προς τρίτες χώρες.

Πάντως η κατάσταση φαίνεται να βελτιώθηκε ελαφρά τον Σεπτέμβριο, όταν εισέρευσαν στη χώρα 31 δισ. ευρώ. Αυτή ήταν η πρώτη καθαρή εισροή κεφαλαίων από τον Ιούλιο του 2011.

Οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι προτίθεται να αγοράσει ομόλογα των χωρών της νότιας Ευρώπης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας 14χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητή και καθηγητή του στην Ουκρανία - Πιθανή σύνδεση με τη Ρωσία «βλέπει» εισαγγελέας
Ο 14χρονος φέρεται να συνομιλούσε με εκπροσώπους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ την ώρα της επίθεση φορούσε μπλούζα με την φράση «Hitler Kaput» που χρησιμοποιούσαν σοβιετικοί στον Β' ΠΠ
man hand holding knife on abstract background