Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Βγήκε ζωντανός από τα ερείπια 100 ώρες μετά τον φονικό σεισμό

Βγήκε ζωντανός από τα ερείπια 100 ώρες μετά τον φονικό σεισμό

Κάθε φορά που ένας άνθρωπος βγαίνει ζωντανός από τα ερείπια είναι σαν να γίνεται ένα μικρό θαύμα καθώς όσο περνούν οι ώρες, οι ελπίδες λιγοστεύουν.

Σήμερα τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανό έναν επιζώντα από τα συντρίμμια στην πόλη Έρτζις, περισσότερες από 100 ώρες μετά το σεισμό. Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο και όσοι βρίσκονταν στο σημείο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Νωρίτερα είχαν καταφέρει να ανασύρουν έναν 19χρονο που είχε θαφτεί για 92 ώρες στα ερείπια.

Δύο μικρά θαύματα μέσα στις συνέπειες του φονικού σεισμού της Κυριακής ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 500 και πλέον ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην Έρτζις.

Αποστολή έκτακτης βοήθειας από την Αρμενία και τον ΟΗΕ

Τέσσερις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών εδώ και δεκαετίες, η Αρμενία αποφάσισε σήμερα την αποστολή έκτακτης βοήθειας.

Αεροσκάφος με 40 τόννους έκτακτης βοήθειας, κυρίως σκηνές και κουβέρτες, θα αναχωρήσει το βράδυ για την Τουρκία.

Παράλληλα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει χιλιάδες σκηνές για τα θύματα του σεισμού. “Έπειτα από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για διεθνή βοήθεια σε σκηνές και προκατασκευασμένα σπίτια, το Ocha έκανε δωρεά 400 οικογενειακών σκηνών, οι οποίες έφτασαν στο Ερζερούμ χθες το βράδυ”, δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μπιρς, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha).

Εξάλλου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι έκανε δωρεά 4.000 σκηνών, 50.000 κουβερτών και 10.000 στρωμάτων, ενώ το Ταμείο του ΟΗΕ για τον πληθυσμό χορήγησε 250 σκηνές.

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία θυμήθηκε να ζητήσει βοήθεια 3 μέρες μετά!

Ζωντανοί στα ερείπια – Ένας φοιτητής και μια δασκάλα τα νέα… θαύματα της Τουρκίας

Ισχυρός μετασεισμός αναστατώνει και πάλι την Τουρκία

Από θαύμα σώθηκε μωρό 14 ημερών – Απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια και την μαμά του – ΦΩΤΟ και VIDEO

Η ώρα που σείστηκε η γη στην Τουρκία – Video που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε