Ελλάδα

Ακόμα σπαταλούν λεφτά ασυλλόγιστα – Δείτε πως

Κτίριο που μισθώνει το υπουργείο Οικονομικών από τον Απρίλιο του 2010 παραμένει ανεκμετάλευτο και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον 1.240.000 ευρώ μέχρι σήμερα!

Το κτίριο που βρίσκεται στην Τατοίου έχει νοικιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών για να χρησιμοποιηθεί ως Τυπογραφείο αλλά έκτοτε παραμένει άδειο και ανεκμετάλευτο.

Μάλιστα, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 το ελληνικό δημόσιο, όπως αποκαλύπτει ο Alpha, πλήρωνε 6.500 ευρώ το μήνα σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για να προσέχει ένα κρίριο που δεν χρησιμοποιείται πουθενά!

Τα νοίκια τρέχουν και το ελληνικό δημόσιο πληρώνει, όπως πληρώνουν και οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως πληρώνουν χωρίς λόγο.

“Μιλάμε για ένα τεράστιο ακίνητο , είναι 11.500 τμ. το συνολικό ακίνητο και το μίσθωμα είναι μειωμένο με το 20%, που έγινε τον προηγούμενο χρόνο και είναι 72.00 ευρώ. Αρχικά ήταν 90.000 ευρώ. Τεράστιο βιομηχανικό ακίνητο. Είναι 12ετες (μίσθωμα) αυτό. Αυτό ξεκίνησε από την 1η Απριλίου πέρυσι”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο κτίριο σχεδιάζεται η μεταφορά της εκτυπωτικής υπηρεσίας. Από την 1η Μαίου 2010, οπότε και ενοικιάστηκε. Μέχρι σήμερα έγιναν οι εργασίες για τις απαραίτητες προσαρμογές του κτιρίου. Σήμερα φυλάσσονται χαρτί και μηχανήματα, ενώ μετεγκατάσταση καθυστερεί, λόγω των αντιδράσεων, απ’την πλευρά των εργαζομένων, ;όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του τυπογραφείου του υπουργείου Οικονομικών, Α.Βεντίστας δηλώνει: “Σύμφωνα με εκθέσεις που έχουμε από μηχανικό ειδικό, υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ζητήσαμε να μας βεβαώσουν για την στατικότητα του κτιρίου. Από εκεί και πέρα ούτε μπορούμε εμείς να τους πούμε, “εμείς ξέρετε δεν πάμε”. Θα πάμε αν παρθεί πολιτική απόφαση και στην πορεία θα εξεταστούν όλα.”

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ότι η μετεγκατάσταση αργεί γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου για να βοηθήσει στη μεταφορά προχώρησε σε δωρεά δύολεωφορείων τα οποία και έκανε δεκτά το υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Τυπογραφείο του υπουργείου στεγάζεται αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε κτίριο στον Κολωνό για το οποίο το κράτος πληρώνει κάθε μήνα 46.000 ευρώ μίσθωμα. Συνολικά δηλαδή το υπουργείο δαπανά κάθε μήνα 118.000 ευρώ για το Τυπογραφείο του!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με ελικόπτερο η μεταφορά των 4 νεκρών από τα Βαρδούσια όρη - «Δεν είχε μεγάλη εμπειρία», λέει ο θείος ενός εκ των ορειβατών
Η επιχείρηση ανάσυρσής τους είναι δύσκολη και καθοριστική είναι η συνδρομή μιας έμπειρης ορειβατικής ομάδας που προπορεύεται και στην συνέχεια ακολουθούν τα σωστικά συνεργεία
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλείνουν στις 12 το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων - Κινητοποιήσεις σε Νίκαια και Χαλκίδα
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν  προγραμματίσει αποκλεισμό για τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς
Το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα
49
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
12