Κόσμος

Η S&P υποβάθμισε την Ιταλία, η Moody’s το… σκέφτεται

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η χειρότερη δυνατή εξέλιξη, ήδη η υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Standard & Poor's φέρνει και τις πρώτες απώλειες στα χρηματιστήρια της Ανατολής με τον Nikkei να υποχωρεί (ώρα 09:30) κατά 1,66%.

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το βαθμό του αξιόχρεου σε μακροπρόθεσμη βάση από “A+” σε “A” και σε βραχυπρόθεσμη βάση από “Α-1+” se “Α-1”
Η προοπτική για την αξιολόγηση της Ιταλίας, σύμφωνα με την S&P είναι αρνητική, πράγμα που σημαίνει ότι ο οίκος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο και περαιτέρω υποβάθμισης.
Για τον Standard & Poor’s , η Ιταλία παραμένει στην κατηγορία των σταθερών εκδοτών ομολόγων, οι οποίοι ωστόσο είναι πιθανόν να επηρεασθούν από τις μεταβολές της κατάστασης της οικονομίας.
Ο Standard & Poor’s είναι ο πρώτος οίκος αξιολόγησης που υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, της οποίας η αξιολόγηση δεν υποβιβάσθηκε ποτέ από την έναρξη της κρίσης χρέους, αντίθετα με άλλες εύθραυστες οικονομίες της ευρωζώνης.
Ο οίκος Moody’s , ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης το ενδεχόμενο υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι παρατείνει το στάδιο εξέτασης και θα ανακοινώσει την απόφασή του τον επόμενο μήνα.
Ο Standard & Poor’s δικαιολογεί την απόφασή του αναφέροντας ότι “η μείωση της προοπτικής οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας” , καθώς και “η εύθραυστη θέση του κυβερνώντος συνασπισμού και οι πολιτικές διαφωνίες στο Κοινοβούλιο, που πιθανότατα θα συνεχισθούν, περιορίζουν την ικανότητα του Κράτους να ανταποκριθεί αποφασιστικά σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπερλουσκόνι: «Η υποβάθμιση υπαγορεύτηκε από τις εφημερίδες»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες από την Γροιλανδία – «Οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν το ΝΑΤΟ» απαντούν οι «8» στον Τραμπ
Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία εκφράζουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στη Δανία και στον λαό της Γροιλανδίας
Γερμανοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη Γροιλανδία
28
Politico: «Η ΕΕ εξετάζει αδιανόητα αντίποινα στον Τραμπ που κλιμακώνει τις απειλές για την Γροιλανδία»
«Εάν η Ευρώπη θέλει επιτέλους να ανακτήσει τον σεβασμό των πολιτών της και του υπόλοιπου κόσμου, πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την προσπάθεια ταπείνωσης» τονίζει Γάλλος πρώην διπλωμάτης
Διαδηλωτές στη Γροιλανδία κατά του Ντόναλντ Τραμπ 7