Κόσμος

Πύρινος εφιάλτης στην Καταλονία – Εκκενώνονται περιοχές

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εμποδίζουν τους πυροσβέστες να θέσουν σε έλεγχο τις φλόγες.

Δεκάδες τουρίστες, στην πλειοψηφία τους κατασκηνωτές, χρειάστηκε να απομακρυνθούν από μια περιοχή κοντά στην πόλη Λα Ρίμπα της Καταλονίας εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και οδήγησε επίσης στο κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελόνης.

Η αστυνομία απομάκρυνε 75 άτομα από δύο κάμπινγκ και απαγόρευσε την κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους, για προληπτικούς λόγους.

Η εθνική υπηρεσία σιδηροδρόμων Renfe ανακοίνωσε ότι νοίκιασε 40 πούλμαν για να μεταφέρουν τους 1.771 επιβάτες που δεν μπόρεσαν να μεταβούν στον προορισμό τους επειδή έκλεισε η σιδηροδρομική γραμμή.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξάλλου προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν πυρκαγιές τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της Ισπανίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της πολύ μικρής υγρασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν