Κόσμος

Σαρκοζί και Ολάντ σημειώσατε Χ

Και εκεί που όλα έδειχναν να είναι εναντίον του Σαρκοζί ξαφνικά το σκηνικό άλλαξε. Τουλάχιστον για την ώρα. Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν Σαρκοζί και Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο βασικός αντίπαλός του σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου Απριλίου.
 
Η δημοσκόπηση από την εταιρία CSA δίνει στον Σαρκοζί 26% της πρόθεσης ψήφου, το ίδιο και στον Ολάντ αν εκείνος θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία.
 
Ο Σαρκοζί είδε την δημοτικότητά του να αυξάνεται από τον Μάιο, μετά τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του Ντομινίκ Στρος-Καν με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, γεγονός που τον έθεσε εκτός διεκδίκησης του χρίσματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Σαρκοζί, που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επισήμως της υποψηφιότητά του, κέρδισε τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο. Αντίθετα ο Ολάντ έχασε μια.
 
Ο Ολάντ θεωρείται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο επικρατέστερος υποψήφιος των Σοσιαλιστών απέναντι στην Μαρτίν Ομπρί, ηγέτιδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, η Ομπρί υπολείπεται δύο ποσοστιαίων μονάδων του Ολάντ.
 
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 18 ετών.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ