Ελλάδα

Μνημόσυνο για τον Αλέκο Παναγούλη

Το μεσημέρι τελέστηκε στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας, το μνημόσυνο για τα 35 χρόνια από το θάνατο του Αλέκου Παναγούλη.

Σύμβολο της αντιδικτατορικής αντίστασης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Αλέκος Παναγούλης “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 38 ετών, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα την Πρωτομαγιά του 1976, με το θάνατό του να αποτελεί ακόμη και σήμερα μυστήριο.

Η ενέργειά του να τοποθετήσει εκρηκτικά στο 31ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου για να ανατινάξει το αυτοκίνητο που μετέφερε τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο στις 13 Αυγούστου 1968, του στοίχισε βασανιστήρια και φυλάκιση, τα οποία άντεξε μέχρι την αποφυλάκιση του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχές και καταιγίδες σε 6 περιοχές - Υποχωρούν τα φαινόμενα ανήμερα των Χριστουγέννων
Βροχερά Χριστούγεννα για τους κατοίκους της χώρας, με ισχυρές βροχές να σημειώνονται σε όλη χώρα, ενώ από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης βρέχει στην Αττική - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Βροχή
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
102