Πολιτική

Βέτο Διαμαντοπούλου σε Παπακωνσταντίνου: “Δεν κόβω άλλα λεφτά από το υπουργείο”

- Για τη θέση της η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό
- Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζητάει αλλά 300 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Παιδείας
- Η κόντρα είναι ενδεικτική του αδιεξόδου που βρίσκεται η κυβέρνηση 

Τις επιφυλάξεις της εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησησς και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια της συνεργασίας της με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, για τις δυνατότητες του υπουργείου Παιδείας να συμβάλλει με περαιτέρω περιστολή των δαπανών του στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

Η κόντρα αυτή χαρακτηρίζεται ως σοβαρή στους κόλπους της κυβέρνησης και είναι ενδεικτική του κλίματος και του αδιεξόδου στο όποιο βρίσκεται η κυβέρνηση. Πλέον δεν είναι μόνο οι βουλευτές που έχουν στήσει αντάρτικο κατά της οικονομικής πολιτικής, αλλά ένας ένας οι υπουργοί φαίνεται πως παίρνουν σειρά στις αντιδράσεις.

Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής της με τον κ. Παπανδρέου, το υπουργείο Παιδείας έχει προϋπολογίσει και εξασφαλίσει περικοπές δαπανών ύψους 900 εκ. ευρώ σε βάθος τριετίας, ενώ για τα περαιτέρω 300 εκ. ευρώ που “ζητήθηκαν” ως συμβολή του υπουργείου στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, καθώς, όπως έχει αναφέρει κι άλλη φορά, υπάρχουν πλέον ανελαστικές δαπάνες του υπουργείου που είναι δύσκολο να περικοπούν.

Η σημερινή συνεργασία του πρωθυπουργού με την κ. Διαμαντοπούλου δεν κατέληξε σε αποφάσεις.  

Ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της προετοιμασίας της κυβέρνησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είχε σειρά συνεργασιών με μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ξεκίνησαν από χθες και στο πλαίσιο αυτό το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε συνεργασίες, εκτός από την υπουργό Παιδείας, με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διαβάστε επίσης:

7,5 δισ ευρώ ζητά ο Γ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εργασίας μέχρι το 2015

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση ΥΠΑΑΤ σε Λιακούλη για την ευλογιά: Τα ίδια λέει και η Λατινοπούλου
«Ή δεν έχει διαβάσει τις απαντήσεις ή επιλέγει να τις αγνοεί» αναφέρει το υπουργείο, κάνοντας λόγο για επαναλαμβανόμενη παραπληροφόρηση σε ζήτημα με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη