Ελλάδα

“Δεν θα ζήσουμε νέο Τσερνόμπιλ”, δηλώνει στο Newsit επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου

Ο πυρινικός χημικός και επιστημονικός συνεργάτης Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός μιλάει στο Νewsit για την κατάσταση στην Ιαπωνία μετά και την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο.

“Η κατάσταση στην Ιαπωνία είναι μέχρι ενός βαθμού ανησυχητική. Ο πυρινικός αντιδραστήρας που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της θάλασσας χτυπήθηκε από τσουνάμι με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα μέρος του τειχίου και να τεθεί εκτός λειτουργίας μία τουρμπίνα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή η ραδιενέργεια που έχει εκλυθεί είναι πολύ λίγη και βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού αντιδραστήρα. Δεν έχει τεθεί εκτός ελέγχου η καρδιά του πυρηνικού αντιδραστήρα και δεν υπάρχει κίνδυνος για πυρηνική έκρηξη! Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι από τα στοιχεία που δίνει η Ιαπωνική κυβέρνηση, γιατί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει περίπτωση ατυχήματος παρόμοιας έκτασης με το Τσερνόμπιλ. Η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική.”

Aκούστε τη δήλωση του Ν. Κατσαρού στο newsit:

Μεγάλο αφιέρωμα Newsit για τον σεισμό στην Ιαπωνία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκκληση της αδελφής της 24χρονης από τη Βέροια για πληροφορίες από όποιον γνωρίζει κάτι για τον βαρύ τραυματισμό της
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα, καθώς - λόγω της κατάστασης της υγείας της - δεν είναι σε θέση να μιλήσει
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό της ΕΛΑΣ