Ελλάδα

Προσπάθειες για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου της ελληνικής Wikipedia!

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας κάνει προσπάθειες για τη δημιουργία ενός Δικτύου Υποστηρικτών της Ελληνικής Wikipedia.

Το 2011 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την δημιουργία της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia και με αφορμή αυτό, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), θέλουν να εμπλουτίσουν και να διευρύνουν τη χρήση της δημοφιλούς διαδικτυακής εγκυκλοπαίδεια και στα ελληνικά.

Για να γίνει πραγματικότητα αυτό, χρειάζεται να κινητοποιηθούν οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, η εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, οι ερασιτέχνες, οι φοιτητές, οι μαθητές, για να εμπλουτίσουν την Wikipedia με περιεχόμενο στα ελληνικά και να την καταστήσουν ουσιαστικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή.

Έτσι προσκαλούνται όλοι οι φορείς από τον χώρο της Επιστήμης, των Τεχνών και των Γραμμάτων, της Εκπαίδευσης, των Πανεπιστημίων, της Έρευνας, των Μουσείων, των Βιβλιοθηκών, της Αυτοδιοίκησης και άλλων συναφών χώρων, για τη δημιουργία ενός Δικτύου Υποστηρικτών της Ελληνικής Wikipedia.

Στο δίκτυο αυτό, θα υπάρχει και ο θεσμός του Πρεσβευτή της δράσης, προσωπικότητες με κύρος στον χώρο δραστηριοποίησης τους και με δυνατότητα κινητοποίησης μεγάλου αριθμού ενεργών υποστηρικτών και ευρείας δημοσιοποίησης της πρωτοβουλίας.

Το ΕΔΕΤ και η ΕΕΛ/ΛΑΚ θα διαθέσουν στο Δίκτυο Υποστηρικτών της ελληνικής Wikipedia το απαραίτητο υλικό δημοσιότητας, εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό που απαιτείται, ενώ θα παράσχει τον διαδικτυακό τόπο και τα απαραίτητα εργαλεία για την προβολή και την υποστήριξη της πρωτοβουλίας, αλλά και των αντίστοιχων ατομικών και συλλογικών δραστηριοτήτων.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Υποστηρικτών της ελληνικής Wikipedia, καθώς και οι φορείς που επιθυμούν να οργανώσουν σεμινάριο/workshop για την χρήση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά, μπορούν να το δηλώσουν εδώ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
2,5 χρόνια φυλακή στον καθηγητή με την κβαντική μηχανή από τα Χανιά που έπεισε την οικογένεια του εξαφανισμένου γιατρού ότι μπορεί να βοηθήσει
Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ασθένεια, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό γι' αυτό και δικάστηκε χωρίς να είναι παρόν
γιατρός
Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση – «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή
Συνεργάτης του Γιώργου Μαζωνάκη υποστηρίζει ότι «όλα αυτά που λέει ο τραγουδιστής είναι ψέματα, η συνεργασία ήταν μια χαρά»
τραγουδιστής
Το ινστιτούτο και η απάτη πίσω από την κβαντική φυσική του 54χρονου ερευνητή που θα εντόπιζε τον αγνοούμενο γιατρό στην Κρήτη
Επικαλούμενος την διευθυντική του θέση σε επιστημονικό ινστιτούτο του εξωτερικού που δραστηριοποιείται σε πέντε διαφορετικούς κλάδους έπειθε τα θύματά του
Η απάτη του 54χρονου στους γονείς του 33χρονου γιατρού που αγνοείται