Κόσμος

Ομπάμα: Ώρα για αλλαγή στην Αίγυπτο

Πριν τον ίδιο τον Χόσνι Μουμπάρακ πρόλαβε ο Μπάρακ Ομπάμα! Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε το δρόμο της παραίτησης στον Αιγύπτιο ομόλογό του.

«Παρακολουθούμε την ιστορία να εκτυλίσσεται. Έχει έρθει η ώρα για αλλαγή στη χώρα, επειδή τη ζητά ο λαός», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του από το Μίτσιγκαν όπου περιοδεύει, προσθέτοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την ειρηνική μετάβαση προς στη δημοκρατία.

«Θέλουμε όλοι οι Αιγύπτιοι να γνωρίζουν ότι η Αμερική θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την ειρηνική και αυθεντική μετάβαση προς τη δημοκρατία», τόνισε.

Την ίδια ώρα, βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ απηύθυνε έκληση για ομαλή μετάβαση στην Αίγυπτο τονίζοντας ότι η παρούσα κατάσταση ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

«Το έχουμε πει από την αρχή της παρούσας κρίσης στην Αίγυπτο ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση, πράγμα που σημαίνει, κατά την άποψή μας, μια νέα κυβέρνηση που θα δώσει στον αιγυπτιακό λαό πραγματικές, ορατές και κατανοητές αποδείξεις αλλαγής», δήλωσε ο κ. Χέιγκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν - Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις
Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν μέλος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που αναπτύσσεται για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Ελβετία: Αυτό είναι το δημοφιλές μπαρ Constellation στο Κραν Μοντανά όπου έγινε η φονική έκρηξη – Λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια
Νεανικό μπαρ για μπύρες και χορό, όχι ιδιαίτερα πολυτελές - Έγινε ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980, όταν φιλοξενούσε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι
Το εσωτερικό από το μπαρ Le Constellation που πήρε φωτιά
Ελβετία: «Κερί γενεθλίων σε σαμπάνια» προκάλεσε την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την Πρωτοχρονιά
Μεταξύ των θυμάτων και ξένοι τουρίστες - «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλο το νυχτερινό κέντρο πήρε φωτιά. Τρέξαμε όλοι έξω ουρλιάζοντας», αφηγούνται δύο νεαρές Γαλλίδες
Το θέρετρο Κραν Μοντανά στην Ελβετία όπου ξέσπσε η φονική έκρξη και πυρκαγιά
34