Ελλάδα

Τραγωδία ανοιχτά της Κέρκυρας

'Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων Αφγανών μεταναστών.

Νέο τραγικό περιστατικό με το εμπόριο ανθρώπων γύρω από τα ελληνικά σύνορα. Δουλέμποροι είχαν επιβιβάσει πάνω από 250 Αφγανούς –  μεταξύ τους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά – σε ξύλινο σκάφος 30 μέτρων. Δεν είναι γνωστό από που ξεκίνησαν ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος κατευθυνόταν προς την Ιταλία.

Το επικίνδυνο και κοστοβόρο ταξίδι προς τη Γη της Επαγγελίας, έγινε ωστόσο εφιάλτης χθες (16-01-2011) στα 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κέρκυρας καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα το σκάφος να ανατραπεί και να αρχίσει να βουλιάζει.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το λιμενικό της Κέρκυρας δέχτηκε τηλεφώνημα στις 19.50 από την αστυνομία της Κέρκυρας για το συμβάν. Εκεί είχε καλέσει αλλοδαπός που ζητούσε βοήθεια καθώς όλοι κινδύνευαν να πνιγούν. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έπνεαν άνεμοι ως 7 μποφόρ) δεν μπόρεσε να αποπλεύσει σκάφος του λιμενικού για να βοηθήσει. Δόθηκε ωστόσο σήμα σε παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας έδωσε σήμα για να αποπλεύσουν σκάφη του στις 11 το βράδυ. Στις 12 απέπλευσε σκάφος με δύο λιμενικούς προς το σημείο.

Τους ανθρώπους τους μάζεψε τελικά το εμπορικό “Momentum Scan” με σημαία Ολλανδίας στις 02.40. Σύμφωνα με τον πλοίαρχο περισυνέλλεξαν 241 άτομα από το σκάφος το οποίο τελικά βυθίστηκε. Το πλοίο κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Κέρκυρας.

Αναλυτικότερα, καταμετρήθηκαν 214 άνδρες, 5 γυναίκες και 11 παιδιά. Δεκαπέντε άνδρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι λαθρομετανάστες που δήλωσαν Αφγανοί, ισχυρίζονται ότι στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν συνολικά 263 άτομα.

Ανακοίνωση ΛΑΟΣ

Για “στημένη κυβερνητική εισαγωγή λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα” μιλά το ΛΑΟΣ. “Είναι πράγματι εντυπωσιακό, πόσο γρήγορα αποδείχθηκαν κούφιες οι μεγαλοστομίες Παπουτσή στη Βουλή, για την δήθεν βούληση της κυβέρνησης να πατάξει τη λαθρομετανάστευση” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή βίντεο: enimerosi.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μπαμπασίδης κατά Τυχεροπούλου του ΟΠΕΚΕΠΕ – « Δεν παρέδιδε το ερμάριο με τα έγγραφα των έλεγχων, το ανοίξαμε με αλυσοπρίονο»
«Μέσα στην ντουλάπα βρέθηκαν 13 ιεραρχικές προσφυγές» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την Παρασκευή Τυχεροπούλου, πρώην διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου και ειδική συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Κυριάκος Μπαμπασίδης
Πιθανόν την Παρασκευή η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι για την εκταφή του παιδιού του και τον έλεγχο DNA
Νέα αιτήματα εκταφής για τα θύματα των Τεμπών - Την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η απόφαση για τις τοξικολογικές έρευνες που θα δείξουν την αιτία θανάτου του Ντένις Ρούτσι
Ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του αδικοχαμένου Ντένις, στην τραγωδία στα Τέμπη
Οι νομικές κινήσεις της οικογένειας Λαιμού και το παρόμοιο περιστατικό με την Μαρίσσα - «Θα μπορούσα να είμαι στη θέση της»
Μπορεί να έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τον χαμό της Μαρίσσας Λαιμού στο Λονδίνο και οι αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει τα αίτια, με αποτέλεσμα η οικογένεια Λαιμού διορίσει δικηγόρους για την υπόθεση
Η Μαρίσσα Λαιμού
1