Πολιτική

Εκλογές ΝΔ: Βγήκαν τα μαχαίρια με διαρροές για το δημοσίευμα της Αυγής

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δυο υποψηφίων δυο ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ. Αφορμή ένα δημοσίευμα της Αυγής το οποίο στηρίζει την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Την ίδια ώρα έχει ξεσπα΄σει πόλεμος μεταξύ των επικεφαλής των επιμελητηρίων για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φοβούνται την εκλογή του κ. Μεϊμαράκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, και προσπαθούν σε συνεργασία με διάφορους εντός και εκτός “πρόθυμους” να την πλήξουν», ανέφεραν χαρακτηριστικα στο Newsit.gr κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το άρθρο της Αυγής. Λένε ακόμα ότι:

«Φαίνεται παράλογο 3 μέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου και 2 μέρες πριν τις Προεδρικές εκλογές, κάποιοι να “σηκώνουν” ηθελημένα, ένα θέμα για το οποίο ο Βαγγέλης Μειμαράκης έχει αναφερθεί και στο παρελθόν».

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη αναφέρονται και στην διάσταση απόψεων μεταξύ των κ. Μίχαλου και Κορκίδη για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. «Είναι αδύνατον μια ημέρα μετά την απόφαση (στην οποία μειοψήφησε ο κύριος Μίχαλος που στηρίζει τον κύριο Μειμαράκη-ενώ αντίθετα καταψήφισε ο κ. Κορκίδης που στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη) πρώτο θέμα να παίζει ένα προβοκατόρικο άρθρο της κυβερνητικής Αυγής, και έχει ένα θέμα που θα πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας», συνεχίζουν.

Ο πόλεμος των επιμελητηρίων για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Η χθεσινή ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτών και της κυβέρνησης για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των Προέδρων των επιμελητηρίων της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μόνος που στήριξε την συγκεκριμένη απόφαση είναι ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, στον οποίο ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Μίχαλος αναφέρθηκε, λέγοντας ότι “θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Κορκίδης με ποια λογική πήγε στη συνάντηση στο Μαξίμου. Τόσο ο κ. Κορκίδης όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Το ΕΒΕΑ κατέθεσε ολοκληρωμένη έρευνα και πρόταση για την αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού”.

Στο ίδιο μήκος – κύματος και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος δήλωσε ότι “η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες” είναι “κεφαλικός φόρος”.

Επιπλέον, ανακοίνωση εξέδωσε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, με τον Πρόεδρο του κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου να επισημαίνει ότι η “αύξηση των εισφορών είναι καταστροφή”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης: Το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί και με δικτατορικά καθεστώτα για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα 
«Έχω πει ότι αν κινδυνεύει η Ελλάδα να συνεργαστούμε ακόμα και με το διάβολο. Δεν θα ρίξουμε το σκάφος στα βράχια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λέσβου
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
Ζαχαράκη για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Προσχηματικές οι ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ περί «μονομερούς» εθνικού διαλόγου
Η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι η επιτροπή δεν υποκαθιστά τη Βουλή και αναφέρει ότι η πρόσκληση συμμετοχής προς όλα τα κόμματα παραμένει ανοιχτή
Σοφία Ζαχαράκη
Τροπολογία της Νέας Αριστεράς για όριο δύο θητειών στην ηγεσία της ΤτΕ – Στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για ρητό περιορισμό επαναδιορισμού διοικητή και υποδιοικητών μετά την εξαετία, με στόχο διαφάνεια και λογοδοσία – Ζαχαριάδης: «Η “ισοβιότητα” είναι συντηρητική αντίληψη, 18 χρόνια είναι πάρα πολλά».
Βουλευτές της Νέας Αριστεράς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Σπουδαία και ιστορική» η ενεργειακή συμφωνία, επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ στην έρευνα
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλά για οικονομική και γεωπολιτική αξία των ερευνών υδρογονανθράκων και δηλώνει θετική συμμετοχή της Ελλάδας ως παρατηρητή στο προτεινόμενο Συμβούλιο Ειρήνης υπό στενό πλαίσιο για τη Γάζα
Αλεξάνδρα Σδούκου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εργαζόμενη καταγγέλλει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για απλήρωτους μισθούς και εργασιακό μπούλινγκ
Υπάλληλος του κόμματος της κάνει λόγο για ηθική παρενόχληση και εξευτελιστική συμπεριφορά, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει δεδουλευμένα από τον Μάρτιο του 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου 13
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν
Στο επίκεντρο η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας–Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Συμφωνία για συνάντηση το επόμενο διάστημα.
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν   (Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι 4
Οι φωτογραφίες προέρχονται από άλμπουμ του Γερμανού υπολοχαγού Χέρμαν Χόιερ, ο οποίος υπηρετούσε στο 1012 Festungs-Bataillon στη Μαλακάσα. Δημοσιοποιήθηκαν μέσω eBay από Βέλγο πωλητή, χωρίς να είναι γνωστός ο φωτογράφος
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
16
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
6