Πολιτική

Εκλογές ΝΔ: Ήττα του Καραμανλή η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ξεκάθαρα πως κάτι αλλάζει και το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή βγαίνει τραυματισμένο από τη διαδικασία.

Από την πρώτη στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής μέσω κύκλων πάντα τάχθηκε υπέρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε αρκετό για τον κ. Μεϊμαράκη που ενώ ήταν το φαβορί και είχε και τη στήριξη του κ. Καραμανλή τελικά έχασε από τον κ. Μητσοτάκη.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κερδίσει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σε πολλά εκλογικά τμήματα που αποτελούν προπύργια του Κώστα Καραμανλή.

Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 55,65% έναντι του κ. Μεϊμαράκη που συγκέντρωσε ποσοστό 44,35%.

Η Α΄ Θεσσαλονίκης λοιπόν, όπου εκλέγεται και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής γύρισε την πλάτη στον πρώην πρωθυπουργό και κατά συνέπεια στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup
«Από την ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ,στην αυλή του Σημίτη, μετά στο γραφείο του Παπανδρέου και ύστερα στην άυλη του Βενιζέλου κλείνοντας τον πασοκικό του κύκλο ανέλιξης», γράφει μεταξύ άλλων
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup 23
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα του φραπέ ανήκει στο παρελθόν» – «Ο κ. Ανδρουλάκης πήγε να παίξει το παιχνίδι της κουμπαριάς»
«Τουλάχιστον ας πάρει το μάθημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή ημέρα, ότι πολιτική με οικογενειακή ή ευθύνη της κουμπαριάς δεν γίνεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης