Οικονομία

Αποδείξεις: Με ποιές δαπάνες θα μειώσετε τους φόρους που πληρώνετε!

Θέλετε μείωση φόρων από τις δαπάνες; Χρησιμοποιήστε πλαστικό χρήμα ή το τραπεζικό σύστημα για τις συναλλαγές σας. Το μότο αυτό είναι που κυριαρχεί στη νέα αντιμετώπιση του αφορολόγητου ποσού από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να σταματήσει η λήψη αποδείξεων από εκείνους που δεν έχουν αφορολόγητο ποσό, αφού οι αποδείξεις συμβάλλουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για να κερδίσετε το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ θα πρέπει να κάνετε δαπάνες ορισμένου ποσού με κάρτες ή μέσω τραπέζης όπως προαναφέρθηκε. Το ποσό αυτό δεν περιορίζεται στο 10% του εισοδήματος που δηλώνεται στην εφορία, όπως ίσχυε για τις αποδείξεις και ούτε αφορά μόνο ένα μέρος των δαπανών.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα στη λίστα των δαπανών με τις οποίες κτίζεται το αφορολόγητο θα περιληφθούν όλες οι δαπάνες που κάνουν οι φορολογούμενοι, ακόμα και τα σούπερ μάρκετ, τα κοινόχρηστα, η ΔΕΗ, ενώ το ποσοστό του εισοδήματος που θα πρέπει να διατεθεί με αυτό τον τρόπο ώστε να κερδίσει κάποιος τα 2.100 ευρώ, θα φτάνει ακόμα και στο 50 ως 60%.

Για παράδειγμα, έλεγε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών πως κάποιος που θα έχει εισόδημα 20 ή 21.000 ευρώ ίσως θα πρέπει να δαπανά 9.000 ευρώ με κάρτες ή μέσω τράπεζας για να πάρει ολόκληρο το ποσό.
Αν ο εν λόγω φορολογούμενος εμφανίσει μικρότερα ποσά αγορών δεν χάνει βεβαίως το αφορολόγητο, αλλά αυτό περιορίζεται αναλογικά.

Πάντως, τα τελικά ποσοστά των δαπανών δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, πράγμα που αναμένεται να γίνει στο επόμενο δεκαπενθήμερο μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για το νέο σύστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Η ανάπτυξη των ηλεκτρικών δικτύων να συμβαδίσει με την επενδυτική έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο κ. Μανουσάκης ανέφερε ότι η επενδυτική έκρηξη των τελευταίων χρόνων στη βιομηχανία της Τεχνητής Νοημοσύνης, δημιουργεί την ανάγκη αξιοποίησης όλων των απαραίτητων δικτυακών υποδομών ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες υψηλού φορτίου
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης
Πιερρακάκης: Κλειδί για την αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες
Η εικόνα αυτή αδικεί τη σημαντική πρόοδο των τελευταίων ετών, σημειώνοντας ότι η απερχόμενη διοίκηση παρέλαβε τα ΕΛΤΑ στην πέμπτη θέση της αγοράς ταχυμεταφορών και τα ανέβασε στη δεύτερη, είπε ο ΥΠΟΙΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Παπασταύρου: Γιατί πήγαμε πρώτα σε Τέξας και Χιούστον για τις γεωτρήσεις
«Εδώ και δεκαετίες δεν το χουμε κάνει πράξη στους υδρογονάνθρακες, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κάνει. Σε δύο χρόνια θα ξέρουμε αν έχουμε εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα», υπογράμμισε ο κ. Παπασταύρου
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου
Θεοδωρόπουλος: Ώρα για ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Σε μια εποχή αυξανόμενων προκλήσεων για την άμυνα και ασφάλεια της Ευρώπης – και της Ελλάδας – η ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί πλέον στρατηγική αναγκαιότητα
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στον ΣΕΒ