Κόσμος

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ισπανία

Στο ρυθμό των... Ρίχτερ χόρεψε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25.01.2016) η Ισπανία, καθώς σημειώθηκε σεισμός 6,6 Ρίχτερ 162 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μάλαγα. Νωρίτερα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε σημειωθεί σεισμοί 6,2 και 5,3 στο Στενό του Γιβραλτάρ, απέναντι από την Ισπανία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ανοιχτά της Μάλαγα υπολογίσθηκε στα 33 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται και αυτό το USGS, ο σεισμός ήταν 6,1 βαθμών και σημειώθηκε στη Μεσόγειο μεταξύ του Μαρόκου και της Ισπανίας, στα Στενά του Γιβλαρλάρτ δηλαδή.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 04:22 τοπική ώρα (06:22 ώρα Ελλάδος) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 62 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Αλ Χοσέιμα του Μαρόκου και 164 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γιβραλτάρ, διευκρίνισε το USGS, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa