Κόσμος

57 δισεκατομμυριούχοι δίνουν την μισή τους περιουσία!

Η πρωτοβουλία Giving Pledge δεν δέχεται χρήματα, ούτε υποδεικνύει στους ανθρώπους με ποιόν τρόπο θα δωρίσουν τα χρήματά τους, αλλά ζητεί από τους δισεκατομμυριούχους να δεσμευτούν ηθικά ως προς την δωρεά της περιουσίας τους.

Χθες, άλλοι 17 αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ των οποίων και οι ιδρυτές του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Ντάστιν Μόσκοβιτς, δεσμεύτηκαν να δωρήσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους σε μία φιλανθρωπική εκστρατεία με επικεφαλής τους Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς.

Συνολικά 57 δισεκατομμυριούχοι συμμετέχουν στο The Giving Pledge, που εγκαινιάστηκε από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ τον Ιούνιο.

Ο Γκέιτς, η σύζυγός του Μελίντα και ο Μπάφετ έχουν ζητήσει από τους αμερικανούς δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή τους περιουσία στη διάρκεια της ζωής τους ή μετά θάνατον και με επιστολή τους να εξηγήσουν δημοσίως τους λόγους της απόφασής τους.

“Οι άνθρωποι περιμένουν μέχρι τα τέλη της καριέρας τους για να κάνουν δωρεά. Αλλά γιατί να περιμένει κανείς όταν υπάρχουν τόσα πράγματα για να γίνουν;”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος τον Σεπτέμβριο δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια σχολεία του Νίουαρκ στο Νιού Τζέρζι.

“Με μία γενιά νέων ανθρώπων που έχουν κοπιάσει για την επιτυχία των εταιριών τους, υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία για πολλούς από εμάς να κάνουμε μία δωρεά νωρίς στη ζωή μας και να δούμε τον αντίκτυπο των φιλανθρωπικών μας προσπαθειών”, είπε ο ίδιος.

Εκτός από τον Ζούκερμπεργκ και τον Μόσκοβιτς, τους νεότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, άλλοι δισεκατομμυριούχοι που δεσμεύτηκαν να δωρίσουν την περιουσία τους είναι ο συνιδρυτής της AOL, Στιβ Κέις, ο χρηματιστής Καρλ Άκαν και ο Μάικλ Μίλκεν, πρώην στέλεχος της Wall Street, ο οποίος πήγε φυλακή στις αρχές του 1990.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Nutella ταξίδεψε στο διάστημα κάνοντας «βόλτα» μέσα στο Orion: Η κορυφαία διαφήμιση όλων των εποχών
Το βαζάκι Nutella σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας ταξίδευε στον αέρα μέσα στην κάψουλα του Orion με τους αστροναύτες να προσφέρουν άθελά τους με αυτό τον τρόπο την καλύτερη διαφήμιση στο προϊόν
Η Nutella στο διάστημα
Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν – Οι δεύτερες σκέψεις και η «αλαζονική ρητορική» του Αμερικανού προέδρου
«Η χώρα ολόκληρη θα μπορούσε να καταστραφεί μέσα σε μόνο μια νύχτα», κι αυτή μπορεί να είναι αυτή της Τρίτης προς Τετάρτη, είπε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να αποφεύγουν τα τρένα μέχρι το βράδυ – Επίθεση σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Τεχεράνη και στην περιφέρειά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ιρανικοί πύραυλοι από την άλλη εκτοξεύτηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (07.04.2026) εναντίον του Ισραήλ
Israeli security forces and rescue teams work amid the rubble of a residential building struck by an Iranian missile in Haifa, Israel, Sunday, April 5, 2026. (AP Photo
Τραμπ για Ιράν: «Αν θέλουμε, το καταστρέφουμε μέσα σε 4 ώρες» – Το «όχι» της Τεχεράνης σε εκεχειρία και η «εμφάνιση» Χαμενεΐ
Την ώρα που η Μέση ανατολή φλέγεται, ο Τραμπ συνεχίζει να απειλεί το Ιράν στον απόηχο της λήξης του τελεσιγράφου του, απειλώντας ξανά να καταστρέψει όλες τις γέφυρες του Ιράν την Τρίτη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
13