Κόσμος

Την αποχώρηση του ΟΗΕ από την Ακτή Ελεφαντοστού ζητά ο Γκμπάγκμπο

Ο Λοράν Γκμπάγκμπο, ένας από τους δύο ανακηρυχθέντες προέδρους της Ακτής Ελεφαντοστού ζήτησε από όλους τους κυανόκρανους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, πυροδοτώντας νέα ένταση μετά τις προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα.
 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκμπάγκμπο κατηγόρησε τον ΟΗΕ και τα γαλλικά στρατεύματα ότι συνωμοτούν με αντάρτες εναντίον του.
 
Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αφρικανική Ένωση έχουν αναγνωρίσει ως νικητή των εκλογών τον Αλασάν Ουατάρα. Ωστόσο ο Γκμπάγκμπο αρνείται να παραιτηθεί, επιμένοντας ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες από τους αντάρτες ενώ ο Ουατάρα βρίσκεται υπό την προστασία του ΟΗΕ σε ξενοδοχείο στο Αμπιτζάν.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα