Ελλάδα

Δυνατός σεισμός στη Σαμοθράκη – Τι λένε οι σεισμολόγοι…

Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και σχεδόν ολόκληρης της περιοχής στα απέναντι παράλια...

Ο Εγκέλαδος χτύπησε στις πέντε τα χαράματα. Η δόνηση είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σαμοθράκης. Ευτυχώς όπως όλα δείχνουν το γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν στη θάλασσα βοήθησε στην εκτόνωση του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμολόγος του του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης, τονίζει πως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με εκείνον που έγινε τα ξημερώματα στη Σερβία και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Συμπλήρωσε ότι “Προς το παρόν φαίνεται ότι, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, χωρίς συνέχεια”. Όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι η περιοχή αυτή παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα και ο τελευταίος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου 1975, με μέγεθος 6,6 Ρίχτερ.

“Το χρονικό αυτό διάστημα στατιστικά είναι πολύ μικρό ώστε το συγκεκριμένο ρήγμα να ‘δώσει’ και πάλι ισχυρό σεισμό”, είπε ο κ. Σκορδίλης και εκτίμησε ότι η σημερινή σεισμική δόνηση ήταν μεμονωμένη. To NewsIt.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή γεολογίας κ.Λέκκα, που και εκείνος μας είπε ότι οι δύο σεισμοί δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό