Κόσμος

9 νεκροί από εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία Μαρανιάου της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo News.
Ενώ οι φύλακες έκαναν έλεγχο στη φυλακή Σάο Λούις, στο σωφρονιστικό συγκρότημα του Πεντρίνιας, της πρωτεύουσας της Πολιτείας, οι κρατούμενοι κατάφεραν να θέσουν εκτός ελέγχου έναν από τους φρουρούς.
 
Ο φρουρός αυτός, που φέρει τραύματα από σφαίρες, αφέθηκε ελεύθερος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως οι στασιαστές κρατούν ομήρους άλλους πέντε φύλακες.
 
Ένας δικαστές και οι διοικητές της φυλακής και της τοπικής αστυνομίας προσπάθησαν μάταια να διαπραγματευτούν με τους εξεγερθέντες. Διέκοψαν όμως τις συνομιλίες αργά το βράδυ της Δευτέρας και έθεσαν σε συναγερμό τη στρατιωτική αστυνομία.
 
Οι κρατούμενοι ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μολονότι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φυλακή όχι μόνο δεν είναι υπερπλήρης αλλά φιλοξενεί τα μισά άτομα από τα 200 που είναι η χωρητικότητά της.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρομπ Ράινερ: Στο φως ανατριχιαστικό βίντεο του γιού του, Νικ – Όταν έκανε ναρκωτικά και απειλούσε να σκοτώσει ένα σκύλο
Ο Νικ κατηγορείται πλέον για την δολοφονία των γονιών του και αν καταδικαστεί, μπορεί να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης ή ακόμη και η θανατική καταδίκη
Ο Νικ Ράινερ