Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Στα δίχτυα του ΔΝΤ η Ιρλανδία

Ετοιμάζεται σχέδιο για ένα πακέτο βοήθειας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Οι χώρες της ζώνης ευρώ ετοιμάζουν ένα πακέτο βοήθειας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλέον για τη διάσωση της Ιρλανδίας, αναφέρει στο τεύχος του που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο δεν επικαλείται πηγή, το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας θα προέρχεται από το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης, αλλά η Βρετανία, η οποία δεν ανήκει στη ζώνη ευρώ, είναι έτοιμη να βάλει το χέρι στην τσέπη και να διαθέσει 20 δισ. ευρώ. Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει ότι ένα άλλο, μικρότερο σχέδιο, βρίσκεται υπό μελέτη και αφορά βοήθεια ύψους 45 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Ιρλανδία.

Το τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ιρλανδίας θα ανακοινωθεί την Τρίτη, πριν από οποιοδήποτε διεθνές οικονομικό πακέτο στήριξης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Times.

Στο μεταξύ την Κυριακή συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας ενω για τρίτη ημέρα συνεχίστηκαν το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Δουβλίνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε