Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

ΕΔΕ για το σκάνδαλο με τα φάρμακα στο Λαύριο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την υπόθεση φαρμακοποιού από το Λαύριο ο οποίος αφαιρούσε από τα κουτιά των φαρμάκων την ταινία γνησιότητας, κερδίζοντας έτσι 36.000 ευρώ, διέταξε το ΙΚΑ.

Σε φαρμακεία της περιοχής του Λαυρίου βρέθηκαν 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος, όμως προέρχονταν από ασφαλισμένους διάφορων περιοχών. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα απέστειλε προς τα επτά αντίστοιχα υποκαταστήματά του για ταυτοποίηση των κατόχων. Η υπόθεση αυτή “δένει” με την αποκάλυψη του NewsIt για τον εντοπισμό πεταμένων φαρμάκων σε σπήλαιο στο Λαύριο.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέβησαν στις ακόλουθες ενέργειες:

– Σε σχέση με τους ασφαλισμένους τα βιβλιάρια των οποίων ευρέθησαν να εμπλέκονται στην υπόθεση, δόθηκε εντολή να επιβληθούν οι κυρώσεις, κατά τα προβλεπόμενα από τις αντίστοιχες διατάξεις.

– Σε σχέση με τα φαρμακεία, η κεντρική μονάδα ζήτησε να εξετάσει το σύνολο της συνταγογράφησης όλων των ιατρών και τα στοιχεία επεξεργασίας όλων των φαρμακείων του Λαυρίου και κίνησε τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στο εμπλεκόμενο φαρμακείο, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

– Σε σχέση με τις δραστηριότητες του προσωπικού του Ιδρύματος, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση και εξέταση κάθε πτυχής της υπόθεσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε