Κόσμος

Γεγονός η μεγαλύτερη αεροπορική της Λατινικής Αμερικής

Η χιλιανή αεροπορική εταιρία LAN και η βραζιλιανή TAM ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους προκειμένου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Λατινικής Αμερικής, που θα ονομαστεί LATAM Airlines Group.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στο Σαντιάγο από τη LAN, οι δύο εταιρίες δηλώνουν πως κατέληξαν σε ένα πρωτόκολλο συμφωνίας ενόψει “της συνένωσης των επιχειρήσεών τους υπό τη μορφή μίας μοναδικής μητρικής εταιρίας”.

Η LAN και η TAM αναμένουν έτσι να δημιουργήσουν “έναν νέο λατινοαμερικανικό όμιλο αερομεταφορών προκειμένου να παράσχει στους επιβάτες και στους πελάτες φορτίου νέες υπηρεσίες στην περιοχή και ανάμεσα στη Λστινική Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο”.

Η νέα οντότητα θα βρίσκεται “ανάμεσα στις ηγέτιδες στον κόσμο αεροπορικές εταιρίες” προστίθεται στο έγγραφο.

Η LAN και η TAM θα σχηματίσουν έναν κοινό όμιλο, αλλά “θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστές αεροπορικές εταιρίες η κάθε μια με το ανεξάρτητο σήμα της και θα διατηρήσουν τις αντίστοιχες έδρες τους στο Σαντιάγο και το Σάο Πάολο”.

Ο νεοδημιουργηθείς όμιλος θα εξυπηρετεί επιβάτες σε περισσότερους από 115 προορισμόυς σε 23 χώρες, με έναν στόλο 220 αεροσκαφών και δυναμικό 40.000 υπαλλήλων περιλαμβανομένων και των θυγατρικών των δύο εταιριών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζέφρι Επστάιν: Δικαστής μπλοκάρει αίτημα να δημοσιοποιηθούν καταθέσεις για την συνεργό του, Γκιλέιν Μάξγουελ
Η Γκιλέιν Μάξγουελ που κρίθηκε ένοχη για στρατολόγηση γυναικών ώστε να κακοποιηθούν σεξουαλικά από τον Έπσταιν, μεταφέρθηκε σε φυλακή με πολύ χαλαρότερους όρους κράτησης
Γκισλέιν Μάξγουελ
Ιράκ: Μπλακάουτ εν μέσω ακραίου καύσωνα
Μαζική διακοπή ρεύματος βύθισε το Ιράκ στο σκοτάδι, καθώς η χώρα βιώνει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50°C, προκαλώντας ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
Ηλεκτρικοί υποσταθμοί
Η νέα τεχνητή νοημοσύνη του Truth Social διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Τραμπ – «Προτιμά» τον Μπαράκ Ομπάμα
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του κοινωνικού δικτύου του Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, αμφισβητεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ