Κόσμος

Κ.Λαγκάρτν: “Η Γαλλία θα πάρει όλα τα μέτρα για να μειώσει το χρέος της”

Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαιώνει πως η Γαλλία θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθεί το δημόσιο χρέος της.

Η Γαλλία πρόκειται να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, τονίζει η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Financial Times (FT).
 
«Πρόκειται για μία πολύ, πολύ απόλυτη δέσμευση από την πλευρά του προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της γαλλικής κυβέρνησης», τονίζει η ίδια στη βρετανική οικονομική εφημερίδα.
 
Η γαλλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ το 2011, έναντι ενός πρωτόγνωρου 8% το τρέχον έτος.
 
Επίσης ο Σαρκοζί έχει υποσχεθεί να μην αυξήσει τη φορολογία.
 
Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις τη για την ανάπτυξη το 2011, τοποθετώντας τη στο 2% από 2,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έβαλαν νεκρή γυναίκα σε αεροπλάνο και έλεγαν πως είναι απλώς κουρασμένη: Ανατριχιαστικές καταγγελίες για πτήση - θρίλερ από την Ισπανία
Την γυναίκα έβαλαν οι συγγενείς που την συνόδευαν μέσα στο αεροπλάνο, μεταφέροντάς την με ένα καρότσι - Η πτήση καθυστέρησε 12 ώρες με τους επιβάτες να φτάνουν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι στο Λονδίνο
Το αεροδρόμιο στη Μάλαγα