Οικονομία

Στα 33 δισ. δολάρια έφτασε η αξία Facebook!

H αγοραστική αξία του Facebook έφτασε τα 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού σύμφωνα με μία οικονομική αναφορά οι αξία της μετοχής του έχει φτάσει μέχρι και τα 76 δολάρια.

Σύμφωνα με τους Financial Times η αξία του Facebook φτάνει πλέον τα $33,7 δισ. βάσει των συναλλαγών στη δευτερογενή αγορά, ξεπερνώντας έτσι την αξία των τεχνολογικών κολοσσών όπως το Ebay ($30.1 δισ.) αλλά και το Yahoo ($18.3δισ.).

Η τιμή της μετοχής έχει ανέβει πλέον στα 76$ και οι περισσότεροι επενδυτές προσπαθούν να αποκτήσουν πλεονεκτική θέση πριν την δημόσια εγγραφή (IPO) όμως πολλά στελέχη της εταιρείας πιστεύουν οτι αυτό ίσως να οφείλεται στη μικρή διαθεσιμότητα που υπάρχει.
Για την ώρα το Facebook, στηρίζεται κυρίως από επενδυτικά κεφάλαια και επενδυτικές εταιρείες κι έχει αφήσει να εννοηθεί πως η δημόσια εγγραφή δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2012 και όταν αυτή γίνει οι αναλυτές πιστεύουν οτι ίσως ξεπεράσει ακόμα και αυτή του Google τo 2004 που έφτασε το $1.67 δισ.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές αναζητούν συμβιβασμό ενόψει της αναμέτρησης για τον προϋπολογισμό
Συμβιβασμό με την κυβέρνηση, για να λειτουργήσει ο προϋπολογισμός, επιδιώκει ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Ολιβιέ Φορ, απομακρύνοντας την απειλή που θα μπορούσε να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιέν Λεκορνύ
France
Προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων: Στις 27 Νοεμβρίου η κλήρωση για 8.500 δικαιούχους που θα λάβουν 1.000 ευρώ έκαστος
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε ότι θέλουν να δείξουν ότι η χρήση των προπληρωμένων καρτών είναι κάτι που αποδίδει
Close-up view of unrecognizable man counting money. Horizontal composition. Studio shot. Image developed from RAW format.