Κόσμος

Εθνικό πένθος για την τραγωδία στο Κονγκό

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Ζοζέφ Καμπιλά, κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος από τη Δευτέρα για τον θάνατο των 235 ανθρώπων μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε βυτιοφόρο στο χωριό Σάνγκε, κοντά στα σύνορα με το Μπουρούντι.

“Ο πρόεδρος αποφάσισε την κήρυξη πένθους δύο ημερών. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη την χώρα την Δευτέρα και την Τρίτη,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Λαμπέρ Μεντέ.

Η έκρηξη του βυτιοφόρου προκάλεσε τον θάνατο 235 ανθρώπων, ανάμεσά τους και εξήντα παιδιών, ενώ άλλοι 200 τραυματίστηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα