Κόσμος

Πράσινο φως για εξέταση του Ερίκ Βερτ για την υπόθεση Μπετανκούρ

Η κυβέρνηση ενέκρινε την εξέταση από την αστυνομία του υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ για την υπόθεση της περιουσίας της Μπετανκούρ. Στην υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος εξετάζεται η Φλοράνς Βερτ.
Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την εξέταση του υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ από την αστυνομία, στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που έχει σχέση με την περιουσία της κληρονόμου της L’ Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ, ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή.
 
Ο υπουργός Εργασίας θα εξετασθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.
 
Την Τρίτη η εισαγγελία της Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, ανακοίνωσε ότι ζήτησε επισήμως το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να εξετάσει τον Βερτ.
 
Η εξέταση ενός υπουργού από τη δικαιοσύνη προϋποθέτει την προηγούμενη έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. Η προεδρία της Δημοκρατίας έκανε γνωστό στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα εξέταζε το αίτημα αυτό από σήμερα.
 
Την ίδια ώρα η σύζυγος του γάλλου υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ, η Φλοράνς Βερτ, καταθέτει ως μάρτυρας στους ανακριτές της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος για την περιουσία της κληρονόμου της L’ Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.
 
Τη συνόδευσα σήμερα το πρωί”, είπε ο δικηγόρος της Βερτ, ο Αντουάν Μποκιέ, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση που η πελάτισσά του θα δώσει διευκρινίσεις για τις φήμες σε βάρος της που ακούγονται εδώ και εβδομάδες.
 
Σύμφωνα με το ιδιωτικό ραδιόφωνο Europe 1, η Βερτ εξετάζεται στα γραφεία της υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος στο Παρίσι.
 
Η εξέτασή της εντάσσεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε όσον αφορά το περιεχόμενο υποκλοπών συνομιλιών μεταξύ της Μπετανκούρ και συγγενών της που έγιναν στο σπίτι της 87χρονης πολυεκατομμυριούχου κληρονόμου της L’ Oreal μεταξύ Μαΐου 2009 και Μαΐου 2010 από τον πρώην οικονόμο της.
 
Οι παράνομες ηχογραφήσεις των συνομιλιών υποδηλώνουν επιχειρήσεις φοροδιαφυγής στη διαχείριση της περιουσίας της κληρονόμου αλλά και μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων με τον Ερίκ Βερτ πρώην υπουργό Προϋπολογισμού, καθώς η σύζυγός του εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια στην εταιρία Clymene, που ήταν αρμόδια για τη διαχείριση αυτή.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ατάκα του Τραμπ για «πειρατές» εξόργισε το Ιράν: Ετοιμαστείτε για ένα νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων
Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν ότι οι μόνες επιλογές για τις ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Το αεροπλανοφόρο USS George Bush φτάνει στην Μέση Ανατολή
Κωνσταντινούπολη: Πεθερά σκότωσε τη νύφη της με δύο σφαίρες στο κεφάλι – «Καθάρισα την τιμή μου» φώναζε
Η 58χρονη πυροβόλησε τη νύφη της, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και φώναζε «σκότωσα τη νύφη μου, καθάρισα την τιμή μου» ενώ περίμενε τους αστυνομικούς καπνίζοντας τσιγάρο
ISTANBUL - MAY 01: Group of Turkish Policemen going in a street of Istanbul on May 01. 2024 in Turkey
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος 5