Ελλάδα

Πάγκαλος: γιά άσυλο όσοι διαφωνούν με την ιθαγένεια

Την οργισμένη αντίδραση τόσο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης...

Θεόδωρου Πάγκαλου, όσο και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη προκάλεσε η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος, με την οποία τα μέλη της εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες.

 

“Οι άνθρωποι αυτοί είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο. Αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε” είπε ο κ. Πάγκαλος σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Αθήνα.

 

“Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να θεωρούν ότι φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ξυνίδης -δήλωση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

 

Από τα 17 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση μετείχαν τα 14. Υπέρ της απόφασης ψήφισαν 7 μέλη, κατά 6 και υπήρχε και ένα λευκό. Το σκεπτικό των επτά μελών είναι να δίνονται όλα τα δικαιώματα στους μετανάστες, αλλά η ιθαγένεια να εξετάζεται σε δεύτερη φάση και με πιο αυστηρά κριτήρια.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Για μένα δεν έχει αξία η παραίτησή της, δεν θα υποστηρίξει κανένας συγγενής το κόμμα της»
Κατέκρινε την φράση «εκμετάλλευση της τραγωδίας», υποστηρίζοντας πως είναι μητέρα, προσπαθεί για τη δικαίωση του παιδιού της και πάλεψε σκληρά για να μπουν όλοι οι υπεύθυνοι στη φυλακή
Νίκος Πλακιάς 11
Καρέ καρέ οι κινήσεις της 16χρονης Λόρα δυο μέρες μετά την άφιξη της στην Αθήνα: Νέα μαρτυρία κοσμηματοπώλη
«Πέρασε απέναντι το δρόμο, σταμάτησε ένα ταξί και μπήκε μέσα. Δεν ξέρω πού πήγε μετά , προς Μιχαλακοπούλου έφυγε», λέει στο newsit.gr η υπάλληλος του κοσμηματοπωλείου 
Η Λόρα στο κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου
Συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για τον άγριο ξυλοδαρμό του 16χρονου στην Ερέτρια - Στο «Παίδων» μεταφέρθηκε ο τραυματίας
Στο επίκεντρο των ερευνών ξυλοδαρμός που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα μεταξύ μαθητών έξω από σχολείο - Χειροπέδες και σε 5 γονείς για παραμέληση εποπτείας
Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.