Κόσμος

«Μπλόκαραν» τη μεταρρύθμιση για την Υγεία

Η υπογραφή του νομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία χαρακτηρίστηκαν ως ιστορική μέρα και μεγάλη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα. Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι δεν προτίθενται να δεχτούν τόσο εύκολα την ήττα τους.

Ο νόμος για την υγειονομική περίθαλψη σε θέματα υγείας πρέπει να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς βρέθηκαν παρατυπίες! Οι Ρεπουμπλικάνοι βρήκαν δύο διατάξεις ελάσσονος σημασίας, όπως χαρακτηρίζονται από τους Δημοκρατικούς- που αποτελούν ελάττωμα της διαδικασίας στη Γερουσία και υποχρεούνται να επιστρέψουν το κείμενο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από πλευράς Δημοκρατικών υπάρχει αισιοδοξία ότι τα δεδομένα δε θα ανατραπούν και η μεταρρύθμιση θα περάσει για δεύτερη φορά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Και όλα αυτά υπό το βάρος των αποκαλύψεων από βουλευτές της κυβερνώσας παράτασης καταγγέλλουν πως δέχονται απειλές ακόμη και για τη ζωή τους!

Το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, η Γερουσία ενέκρινε μία προσθήκη στο επίμαχο νομοσχέδιο, περιλαμβάνοντας ένα σύνολο «διορθώσεων» σε αυτό. Ακόμη κι έτσι, όμως, θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για μία τελευταία ψηφοφορία. Οι γερουσιαστές ενέκριναν το κείμενο με 56 ψήφους έναντι 43. Μόνον τρεις Δημοκρατικοί ψήφισαν εναντίον και ένας Ρεπουμπλικάνος τήρησε αποχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια