Κόσμος

Σταματούν τις διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει ο εποικισμός

Οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, όσο δεν παγώνει πλήρως η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ.

Αυτό είναι το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Σύρτη της Λιβύης.

“Η επανάληψη των διαπραγματεύσεων απαιτεί το πλήρες πάγωμα των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ”, τονίζουν στο ανακοινωθέν τους οι Άραβες ηγέτες και υπογραμμίζουν την ανάγκη για ένα χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων στην περίπτωση που αυτές επαναληφθούν. 

Την ίδια στιγμή απευθύνουν έκκληση στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, “να παραμείνει προσηλωμένος στην αρχική του θέση για πλήρες πάγωμα της ισραηλινής εποικιστικής πολιτικής σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία 8