Ελλάδα

7 εκατ. ευρώ ζημιά στη Βουλγαρία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε 13,2 εκατομμύρια λέβα (περίπου 6,6 εκατ. Ευρώ) ανέρχονται οι ζημιές που υπέστησαν οι βουλγαρικές

 επιχειρήσεις από τον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, λόγω των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών (το χρονικό διάστημα 18/1 με 17/2), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας.

    Το βουλγαρικό Υπουργείο διευκρίνισε ότι, το ποσό αυτό προκύπτει μόνο από τις κλήσεις που έγιναν στις ειδικές γραμμές επικοινωνίας που δημιούργησαν, για την καταγραφή των απωλειών, από τα Υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών, και Γεωργίας.

    Όπως σημειώνεται, ο τομέας με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι ο τουριστικός, με τις ζημιές να ανέρχονται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικές ήταν οι απώλειες και για τη βιομηχανία (2,2 εκατ. ευρώ). Απώλειες καταγράφηκαν, επίσης, στο εμπόριο, τις μεταφορές, τις κατασκευές, τη γεωργία καθώς και σε άλλες υπηρεσίες.

    Με δηλώσεις του, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Ίβο Μαρίνοφ, τόνισε ότι ο τουριστικός κλάδος στη νοτιοδυτική Βουλγαρία υπέστη απώλειες που ανέρχονται σε 500 χιλιάδες ευρώ ημερησίως, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε η Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο κ. Μαρίνοφ πρόσθεσε ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας θα πρέπει να αποδείξουν με στοιχεία τις ζημιές που υπέστησαν, ώστε να απαιτήσουν τυχόν αποζημιώσεις από την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πνίγηκε τουρίστας σε πισίνα στη Μύκονο μετά από χρήση ναρκωτικών - Στο Κέντρο Υγείας ακόμα ένα άτομο
Ο ένας από τους δύο άνδρες ανασύρθηκε ζωντανός, ενώ ο δεύτερος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του - Στο δωμάτιό τους βρέθηκαν ναρκωτικά
Πισίνα
Η στιγμή που ο 40χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στον Βόλο οδηγείται στον εισαγγελέα - Με σκυμμένο το κεφάλι και αλεξίσφαιρο γιλέκο
Στον 40χρονο αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί
Η στιγμή που ο 40χρονος δράστης της γυναικοκτονίας μεταφέρεται στον εισαγγελέα στον Βόλο
7
Λέρος: Η δημοτική βιβλιοθήκη του νησιού, ένας ζωντανός θησαυρός πολιτισμού και γνώσης
Με περισσότερους από 21.000 τίτλους και συνεχείς δραστηριότητες που απευθύνονται τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες, η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου έχει μετατραπεί σε έναν αναπόσπαστο πολιτιστικό πυρήνα του νησιού
Η δημοτική βιβλιοθήκη της Λέρου, στον Πλάτανο Λέρου