Κόσμος

Κατέβηκαν σε απεργία εκατοντάδες Γάλλοι

Διεκδίκησαν καλύτερες αμοιβές και καλύτερους όρους εργασίας.

Περισσότερα από 1.000 μέλη του προσωπικού του πολυκαταστήματος ΙΚΕΑ στήριξαν την κινητοποιήση με συνέπεια να κλείσει τουλάχιστον ένα από τα καταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης του Κόσμου. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ανακοίνωσαν ότι η απεργιακή κινητοποίηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει εκδηλώθεί στη σουηδική εταιρία, η οποία έχει καλλιεργήσει την εικόνα της φιλικής προς τους εργαζομένους εταιρίας.

Η ΙΚΕΑ, που δραστηριοποιείται σε 25 χώρες αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας σε όλα της τα καταστήματα ανά τον Κόσμο και να επιβραδύνει τους ρυθμούς επέκτασης της εξ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΙΚΕΑ διεκδικεί 4% μισθολογικές αυξήσεις, αποζημιώσεις για τα άτομα που εργάζονται στο ύπαιθρο και αύξηση των προσλήψεων για να καλυφθούν επιτακτικές ελλείψεις προσωπικού. Η διεύθυνση έχει προτείνει αύξηση 2%.

Η ΙΚΕΑ απασχολεί 9.000 εργαζόμενους στα 26 καταστήματα που διατηρεί στη Γαλλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ρεσάλτο» του στρατού του Ισραήλ στο ιστιοφόρο Madleen - «Οι επιβάτες θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους»
H γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν, η οποία επιβαίνει στο σκάφος μαζί με ακτιβιστές – συμπεριλαμβανομένης της Γκρέτα Τούνμπεργκ – ανέφερε πως πέντε ισραηλινά ταχύπλοα είχαν προσεγγίσει το Madleen
Εικόνα από το ιστιοφόρο Madleen
1
Το Ισραήλ ταυτοποίησε τη σορό του αρχηγού της Χαμάς, Μοχάμεντ Σινουάρ, 20 ημέρες μετά την επίθεση στη Γάζα
Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, δήλωσε ότι έχουν επιβεβαιώσει με «DNA και άλλους ελέγχους» ότι η σορός ανήκε όντως στον Μοχάμεντ Σινουάρ
Ισραήλ - Λωρίδα της Γάζας