Πολιτική

Η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις στο Αζερμπαϊτζάν

Τις προοπτικές συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις συζήτησαν Λούκα Κατσέλη και Κ. Χεϊντάροβ.

Οι προοπτικές της διμερούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (22/2) η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας, Λούκα Κατσέλη με τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών του Αζερμπαϊτζάν, Κ. Χεϊντάροβ.

«Ήταν ιδιαίτερη χαρά που συναντηθήκαμε με τον υπουργό του Αζερμπαϊτζάν. Συζητήσαμε τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του εμπορίου και των επενδυτικών δραστηριοτήτων. Προσδιορίσαμε μια σειρά επιχειρηματικών συνεργασιών, οι οποίες μπορούν να προωθηθούν στο χώρο του εμπορίου, κυρίως στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, αλλά και στο χώρο των τουριστικών δραστηριοτήτων, στις επενδύσεις για συγκεκριμένους τομείς της μεταποίησης και, βεβαίως, στο χώρο της ενέργειας, όπου το Αζερμπαϊτζάν είναι μία από τις χώρες με την πιο θεαματική αύξηση στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο.

Αποφασίσαμε να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή, που σε συνεργασία με τον ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών), τη Γ.Γ. Εμπορίου, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, που έχει τη συντονιστική ευθύνη, να κάνουμε αυτά που είπαμε πράξεις το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η κα Κατσέλη.

Ο Αζέρος υπουργός από την πλευρά του πρόσθεσε: «Σήμερα συζητήσαμε με τη συνάδελφό μου, υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήσαμε, επίσης, θέματα σχετικά με τον τουρισμό, την ασφάλεια και τη βιομηχανία. Τέλος, συζητήσαμε το σχηματισμό διμερών επιτροπών, οι οποίες θα προωθήσουν τη συνεργασία μας και θα εφαρμόσουν κοινές πολιτικές σε αυτά τα θέματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέματα για τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για τον ΦΠΑ» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Για να τον ενημερώσουμε, η οδηγία αυτή - 2022/542, - καλεί τη χώρα μας να εφαρμόσει μειωμένους - ή ακόμη και μηδενικούς - συντελεστές ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και φάρμακα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
ΠΑΣΟΚ: Αμετανόητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η χώρα δεν αντέχει άλλο πισωγύρισμα
«Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν συνέπεια, ασφάλεια, αξιοπιστία και εντιμότητα. Έννοιες που κακοποιήθηκαν βάναυσα από το σύστημα Μητσοτάκη»
Σημαία του ΠΑΣΟΚ
ΔΕΘ: Όλα τα μέτρα για την υγεία – Μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ χωρίς έξτρα χρηματοδότηση και 50 εκατ. ευρώ σε νέα φάρμακα
Οι αναφορές του πρωθυπουργού στο ρεκόρ χειρουργείων το 2025, στην ανακαίνιση των υποδομών του ΕΣΥ, στις ψηφιακές τομές, στο πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» και στην αξιολόγηση του ΕΣΥ – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην υγεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 2