Ελλάδα

“Θα απεργήσουμε αν μας κόψετε τους 16 μισθούς”

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες αφήνουν ανοιχτό να απαντήσουν οι υπάλληλοι της Βουλής,

 σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές στο μισθολογικό τους καθεστώς.

«Το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι της Βουλής δέχονται μια ανελέητη επίθεση με υποβολιμαία δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ που λένε ότι είμαστε προνομιούχοι.
Δεν είμαστε προνομιούχοι και δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση μείωση των μισθών ή περικοπές των επιδομάτων μας»
, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, Βασίλης Θώδας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας τους, παρουσία του Προέδρου της Βουλής.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος πάντως τους προειδοποίησε πως θα πρέπει όλοι να συμβάλλουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα. «Σε αυτή την οικονομική κρίση όλοι πρέπει να εκπέμψουμε μήνυμα ουσιαστικό. Να συνεισφέρουμε όλοι για να βγούμε από την κρίση. Αλλωστε οι βουλευτές έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα. Δεν θα αφήσω την επίθεση σε βάρος σας αλλά δεν θέλω και κάποιοι να είναι προνομιούχοι» τους είπε χαρακτηριστικά, στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση τους.

Ο κ. Πετσάλνικος πάντως σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους άφησε να διαφανεί ότι θα υπάρξει αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς και μείωση των αποδοχών τους, με βάση ότι θα ισχύσει για όσους εργάζονται στο δημόσιο.

 Αν δηλαδή τα «golden boys» του τομέα των δημοσίων υπαλλήλων αντιδρούν σε αυτή τη… δίκαιη συμμετοχή στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, τι θα έκαναν αν ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσιζε να τους κόψει τους δύο επιπλέον μισθούς που λαμβάνουν, δηλαδή τον 15ο και τον 16ο μισθό…;

Να θυμίσουμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν ειδικού μισθολογικού καθεστώτος, καθώς είναι οι μόνοι υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα που λαμβάνουν 16 μισθούς ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόβουν επιδόματα στο Δημόσιο εκτός Βουλής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
27χρονη Γαλλίδα ξυλοκοπήθηκε από τον 37χρονο σύζυγό της σε club της Μυκόνου - «Μου έριξε γροθιά στο πρόσωπο και αιμορραγούσα»
Ο 37χρονος Γάλλος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου λίγο πριν πετάξει για Παρίσι, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης και θα παραμείνει κρατούμενος για 45 μέρες
Sad woman 1