Ελλάδα

ΣτΕ: ναι, σε πρόστιμα για αυθαίρετα

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα των υπουργών Oικονομικών και Aγροτικής Aνάπτυξης και του δασάρχη Πάρνηθας

για επιβολή προστίμου σε όσους συντηρούν αυθαίρετο μετά το 1993.

Μέχρι να προχωρήσει στην κατεδάφισή τους το Κράτος έχει πλέον τη δυνατότητα να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες, ακόμη και ως μέτρο πίεσης για να τα κατεδαφίσουν οι ίδιοι.
Tο ΣτE δέχθηκε ότι το κράτος μπορεί να επιβάλλει υψηλά πρόστιμα ακόμα και σε παλιά αυθαίρετα κτισμένα σε δάση ή δασικές εκτάσεις, υπό την προϋπόθεση όμως ότι το ποσό αφορά χρονικά διαστήματα διατήρησής τους μετά το καλοκαίρι του 1993, οπότε άρχισε να ισχύει ο νόμος 2145/93.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα