Κόσμος

Πουλάει πληροφορίες για φοροφυγάδες έναντι 2,5 εκατ.

 

Ένας πληροφοριοδότης πρότεινε στην γερμανική κυβέρνηση να της πουλήσει τα στοιχεία 1.500 πιθανών φοροφυγάδων ...

 

με τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αναφέρει σε άρθρο της μεγάλη γερμανική εφημερίδα χωρίς να κατονομάσει τις πηγές της.
 
Ο πληροφοριοδότης ζητά 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα στοιχεία, που οι πιστεύεται ότι μπορεί να αποφέρουν 100 εκατομμύρια ευρώ στην Γερμανία, αναφέρει στο άρθρο της η “Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ”.
 
Ως δείγμα καλής θέλησης μάλιστα ο πληροφοριοδότης έδωσε ήδη τα στοιχεία πέντε λογαριασμών ικανών να αποφέρουν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας στα ταμεία του κράτους, συνεχίζει η εφημερίδα.
 
Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών μελετά την προσφορά του πληροφοριοδότη και, ακόμα κι αν δεν πληρώσει για τις υπόλοιπες πληροφορίες, θα μπορούσε να του δώσει ένα ποσό για τα στοιχεία που έχει ήδη αποκαλύψει.
 
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστηρό μήνυμα Λονδίνου στον Πούτιν για ρωσικά υποβρύχια κοντά σε καλώδια και αγωγούς: «Σοβαρές συνέπειες αν υπάρξει ζημιά»
«Βλέπουμε τη δραστηριότητά σας πάνω από τα καλώδιά μας και τους αγωγούς μας» είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι απευθυνόμενος στον Πούτιν
Μέλη του προσωπικού του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού περπατούν κοντά σε υποβρύχιο