Κόσμος

Ηγέτης νεοναζιστών πίσω από την κλοπή της επιγραφής στο Άουσβιτς

Ηγέτης νεο-ναζιστών της Σουηδίας συνελήφθη για "προτροπή της κλοπής" της επιγραφής στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Κρακοβίας στη νότια Πολωνία ο Αντερς Χέγκστρομ, ένας 34χρονος πρώην ηγέτης των νεο-ναζιστών της Σουηδίας, κατηγορείται για την κλοπή της επιγραφής “Η εργασία λυτρώνει” που βρισκόταν έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι ζητήθηκε από τις σουηδικές αρχές η προσωρινή κράτησή του για 14 ημέρες, αν και η πολωνική εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο “εγκέφαλος” της κλοπής είναι ο 34χρονος.  

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Χέγκστρομ αναγνώρισε ότι ήταν ο “ενδιάμεσος” προκειμένου να εντοπιστεί και να πουληθεί η επιγραφή αλλά τελικά ενημέρωσε εκείνος την πολωνική αστυνομία.

Για την κλοπή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων έχουν συλληφθεί πέντε άτομα στην Πολωνία από 20 έως 39 ετών, ενώ η επιγραφή βρέθηκε κομμένη στα τρία τρεις μέρες μετά την κλοπή.
 
Στα ίχνη του “εγκεφάλου” της ληστείας στο Άουσβιτς
Συνελήφθησαν οι ληστές του ‘Αουσβιτς
Θύελλα αντιδράσεων για την κλοπή επιγραφής στο Άουσβιτς 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες φωτογραφίες από την υπόθεση Επστάιν δημοσιεύτηκαν από τους Δημοκρατικούς – Τα μηνύματα για «αποστολή κοριτσιών», ο Μπίλ Γκέιτς και ο Νόαμ Τσόμσκι
Οι Δημοκρατικοί της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των ΗΠΑ έφεραν στο φως κι' άλλες φωτογραφίες που αφορούν την υπόθεση του Τζέφρι...
Ο φιλόσοφος Noam Chomsky με τον Έπστάιν